12. kesäkuuta 2022

Mailerin kauden avaus


Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätyksestään! Uusi ennätys kirjataan lukemiin 2.33,5. 

Taktiikkana ponin kauden avaukseen oli rauhallinen lähtö, rauhallinen kiihytys ponin omaan tahtiin, jotta saataisiin ehjä startti tauluun. Vähän jännättiin kuinka jätkä malttaa ravata kun se lämpässä näytti tuttuun tapaansa raivolaukkojen tyyliä. Herra Painekattila oli siis maisemissa, joskin hieman hillitympänä kuin ennen. Ostin keväällä sille tämän paljon kehutun maskin testiin ja täytyy nyt ratareissujen jäljiltä, valmentajaa haastatelleena todeta että kyllä se toimii myös tälläiselle kuumakallelle.



Jos tässä päästään Mailerin kautta jatkamaan ilman mitään hirmuisen pitkiä pausseja niin sekin rauhottaa ponia vähän lisää kun saa taas rutiinia kisoissa kulkemiseen. Harvakseltaan käydyt ratareissut kiehuttaa sitä aina.




Ollaan kyllä niin tyytyväisiä. Riikka on tehnyt älyttömän ison työn Mailerin kanssa viimeisen vuoden aikana, ettei sitä moni uskoisi. Varsa ajan kavioluun murtuma on jättänyt jälkensä ja se näkyy ja tuntuu ponissa nyt kun se on "aikuistunut", enemmän kuin nuorempana. Säännöllistä lihashuoltoa ja tarkkaa hoitamista ja treenaamista, ei ylimääräsiä vapaapäiviä jos ei oo ihan välttämätön pakko pitää. Liike on lääke - ainakin Mailerin tapauksessa.






Eilen oli kyllä muutoinkin hieno päivä poniraveissa Laivakankaalla. Pikkuveli Tuimaepeli oli omassa lähdössään myös toinen superhienolla uudella ennätyksellä 2.26,8! Käsittämätön pikku ruuna jolle kellotettiin viimeinen 500m 2.19. Tytöt on tehneet hurjan hienoa työtä Epelin kanssa! 




Tuimaepeli jatkaa kauttaan jo tänään Kemijärvellä maraton matkalla ja Mailerille suunniteltiin viikon päähän ryhmälähtöä. Toivottavasti Herra palauttelee hyvin eilisestä ja pääsisi heti hakemaan uutta lähtöä ilman pitkää paussia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...