9. lokakuuta 2012

Antin kehityskaari

Kun ostin Antin 2008 huhtikuussa, siitä sanottiin että se osaa laukan nostot ja sillä on kisattu esteitä ja käyty valmennuksissa.
Kuitenkin sitä oli kauhean vaikea uskoa heti ensi näkemältä, saati kokeiluilta kun ruuna oli siinä kunnossa.
Mehän alotimma kaiken alusta, hevosen kuntoutusta kävellen ja seki tehtiin kärryillä kun satulaa en omistanut ja selkä oli siinä kunnossa ettei siellä istua olis voinu ilman satulaa. Luuta ja nahkaa vain.
Jokatapauksessa myöhemmin selvitin että oli se jotain estevalmennuksia käynyt ja jonkun 90-100cm luokankin hypännyt..
Toukokuun alku 2008. Antti ollut mulla n.3vk
 Meidän eka kesä (vuosi) 2008 meni tosiaan vain kuntoutuen. Katsoen alkaako toisen elämänhalu tulla takaisin ja pikkuhiljaa alkoikin. Aluksi ratsasteltiin ilman satulaa kun en sitä satulaa silloin vielä saanut ostettua mistään sopivaa ja sopivan hintaista.
Ajamaan menossa, toukokuu 2008
Lähinnä maastoiltiin selästä, sekä kärryiltä. Irtojuoksuttelin ja hyppyytettiin vähän. Tässä vaiheessa meillä ei ollut minkään moisia suunnitelmia minkään valtakunnan ”ratsun uralle”. Vaan pelkkä harrastepuskahevonen, joka toimisi joka askellajissa, ja vähän hyppäsiki.
toukokuu 2008. ollut minulla 3vk.
kesäkuu 2008
heinäkuu 2008
Elokuu 2008
 2009 vuonna oli tarkotus jo pikkusen jotain saada aikaan Antin kanssa, enemmän kenttä työskentelyä kun sellainen oli käytössä. No, kaikesta kentän käyttö mahdollisuuksista huolimatta en koskaan itse jaksanu eikä ollut kiinnostustakaan saada hevosta kulkemaan kaula kaarella saati missään muodossa. Kunhan vain kulki niinkö pyydettiin. Ja taas maastoiltiin ja ajeltiin kärryillä.
Syksyllä 2009 innostuin kuitenkin ite jossain määrin kokeilemaan Antin kanssa esteitä, hyvin meni aina kun ei ollut katsojia, ja näin 8kuva8 kävi heti kun kentän laidalle tuli tuntemattomia katsomaan. Tästä siis johtuu myös se että en itse ole Antin kanssa kisakentille lähtenyt. Lievää ramppikuumetta sanoisin? Tai jotain siihen viittaavaa? Tänä vuonnakaan ei siis haettu hevosta muotoon kulkemaan.
Jaa niin esteitä? Jep, näin meillä. 2009.
2009, kosken ratsutilalla asuessa.
Tervola 2009
Match Show Kosken ratsutila 2009, sij.3
2010 vuosi olikin sitten että sain itselleni innostuksen, mistä lienee, alkaa hakemaan Anttia kentällä kulkemaan paremmin, laskemaan päätä rennosti askeltaen alleen. Eikä sitä ravurimaista pää pystyssä menoa, kuten tähän asti.
Irtohypytystä 2010.
Olema me joskus jotaki hypäny yhessäki ylitte! :D 2010
 Askellajit kun ovat toimineet suhteellisen hyvin alusta asti, mutta nyt alettiin sitten reenaamaan myös laukkaa enempi molempiin suuntiin. Silti maastoiltiin myös paljon.
Syksyn 2010 viimeisiä ratsasteluja ennen ylläpitoon menoa.
Syksy 2010. <3
Kesä 2010 Antti ja Sanna.
Jotain saatiin 2010 aikaseksikin, mutta suurimmat työt mitä Antin kans on lähivuosina tehty, on tehnyt Oona. Kun Antti meni Oonalle ylläpitoon 2010 syksyllä, oli sen taso ihan eri mitä vuosi sen jälkeen kuitenkin. Kiitos Oona edelleen kaikesta kovasta työstä Antin kanssa :)
Oona ja Antti oli alusta asti hyvä pari, ne vain jotenki tuntu natsaavan yhteen heti.
Oonan kanssa Antti pääsi taas myös säännöllisesti hyppäämään ja kehittyi tässäkin kovasti. Radoilla astihan tämä pari pongattiin voittamassa heti ekoissa kisoissa ;)
Antti ja Oona 2011.
2011 syksyllä Antti tuli mulle takasin etelään, jossa sitten lähinnä taas vain maastoilin kun ei kenttää ollut ja pelto niin kalteva ettei siinä hirveästi reenailtu. Välillä innoistuin kuitenkin hakemaan sitä käynnissä ja ravissa muotoon, mutta minkäs teet kun ei omat taidot riitä, niin ei sitä hevosta hirveästi lisää koulutella ;) Eikä reenipaikkojen vuoksi ollut sitten mielenkiintoa reenatakkaan mitään kouluvääntöjä.
Sitä enempi reenattiin sitten maastossa, ajaen että ratsastaen.
Antti ja Oona koulukisoissa Pajarin tallilla kevät 2011.
2012 siirryttiin ratsutallille missä Minna alkoi Anttia vuokraamaan. Itse lähinnä hoidin vain Antin kanssa maastoilut, kun M kävi valmennuksissa kotitallilla, sekä kiersi sitten kisaamassa esteillä 60-70cm ja 80cm ratoja, hyvin sijoittuen. Tänä aikana Antti kehittyi mukavasti ja on nykyään helpompi saada kantamaan itse itseään sekä laukka kehittyi molempiin suuntiin estereenien aikana, ja pysyy hyvin yllä.
mie ja Antti syksy 2012
Elokuu 2012
 En mie nyt hirveästi osaa muuta sanoa, Antin kehityskaaresta tähän päivään. Voi sanoa että se on kehittyny ja taas toisaalta että ei ole. En ala luokittelemaan sitä onko se C vai B tasonen, kun se on mulle aina vain ihan paras helppovaativa ÄÖ tasonen puska ratsu. :) <3 Kyllähän ruuna väistöt osaa yms. pieniä juttuja.

2012
Lokakuu 2012
Antti ja Jonna 2012
<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti