29. kesäkuuta 2014

Hullua menoa...

Mummulle <3
Viimiset kaks viikkoa on menny kuin unessa vain.
Hevoset on jääneet tosi vähälle liikutukselle nyt kun on ollut työt "haittaamassa harrastamista", ylimääräset ajot ylitornio-rovaniemi-ylitornio-oulu-ylitornio akselilla, mummun kuolema ja hautajaisten järjestäminen, laidun paikan vaihtaminen, aitojen purkaminen ja kokoaminen yms.
Kyllä kahteen viikkoon taas mahtukin, onneksi pahimmat on nyt ohitse. Jospa tästä alkais piristymään itse kukanenkin ja alkaa hommat sitä myöten tuntua taas helpommilta.
Pojat on tottakai nauttineet kun on saahneet lepäillä. Mie olen omistajana tyytynyt vain räpsimään kuvia ja ystävät Oona ja Laura on sitten ratsuilleet äijiä. Taake on ottanut itelleen ihan täysin lomamoodin ja on ollu oikea muuli "nurmikentällä". Ilmeensä kertoo kaiken kun ruuna kattelee ratsastaja selässä Hessu Hopo maisella hölmöllä ilmeellä;

 "Hei haloo, eihän ruuan päällä voi työskennellä. Mitä ihmettä te oikein meinaatta, sekasin oletta."

Antti taas on ollu tosi kiva, Lauran kanssa niillä tuntuu synkkaavan jo tosi kivasti =) Ehkä ne vielä repasee ja käyvät jotku pienet koulukisat niinkö L 
on uhkaillu ;)









Nuo ylimääräset ajot liittyivät siis ponimukseen. Hellustamassa olleella ponilla tuli silmään jotain, alunperin oli ilmeisesti mennyt hiekkaa tai sitten oli jo pitempään muhinut tulehdus joka sitten puhkesi jossain kohtaa.
Rovaniemen ell kävi ponia hoitamassa tippoineen, joita myös annettiin sitten päivittäin, useaan kertaan kotihoitona.
Pari viikkoa meni ja silmä ei vaan ottanut parantuakseen joten poni oli haettava hellustamasta kotiin ja seuraavana päivänä käytettävä Oulun Klinikalla.



Sinne siis suuntasimme. Klinikalla poni rauhoitettiin ja silmäluomi puudutettiin jotta se on helppo tutkia. Kalvossa olevat pienet harmaat pilkat, haavaumat siis, olivat alkaneet hyvin parantumaan, väri aine ei enään tarttunut niihin joten parempaan päin paljon oltiin jo menossa. :)
Kun silmä oli tutkittu, pyysin tammalle kiimankatkasu piikkiä kun neitokaisen kiima tuntui olevan pitkittynyt, eli ei oltaisi ainakaan vielä tiineenä.
Ell kuitenkin ultrasi ponin ja totesi kaiken olevan hyvin ja sanoi että mahdollista on että poni on tullut tiineeksi.
Siispä kotipuoleen varattiin viikon päähän silmäkontrolli ja tiineystarkastus.

Silmä tutkittiin nyt torstaina kotona ja oli taas mennyt paremmaksi. Tippoja jatketaan varmuuden vuoksi vielä 5pv. :)
Tiineystarkastuskin tehtiin ja tyhjähän se vielä oli. Mitä osasin odottaakin kun keskiviikkona höristeli ruunille sen oloisena että tiesin sen aloittelevan kiimaa. Tulevana maanantaina olis suunnitelmissa töiden välissä käydä poni viemässä vielä hellustamaan. Jos ei tähän kiimaan tärppää niin sitten ollaan hellustelut tältä kesältä hellusteltu. :)

Pakollinen pyllykuvatus!

Ponia on nyt vähän yritetty liikuttaakin, ponin kunnon sallimissa rajoissa. :)
Testattiin meidän lännensatulaakin, mutta se oli säättömälle ponskille liian leveä edestä. Jos jollain kiinnostaa, satula voisi ehkä olla myynnissä...

Kiltisti poni on toiminut. Yhden tytön lykkäsi selästä alas kun koetti laukkaa nostaa, mutta eihän Raviponin kuulu laukata! Ainakin meidän Ponny on sitä mieltä ;) Se vaan on silti niiiiiiiiiiiiiiiiiiiin hieno poni kaikinpuolin. Olen rakastunu <3








Hienoin!
Loppuun vielä Lauran ja Antin "Reeni" video. :) Ei parasta Anttia, mutta on se hieno turbopappa <3

2 kommenttia:

  1. Kiva blogi, josko postauksia tulis useammin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Yritys on kova :) Kesä on vain niin kiireistä ja raskasta aikaa töiden osalta (navetassa joka päivä aamut ja illat) ettei oikein koneelle jaksa aina istua :) Mutta yritetään.

      Poista

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...