28. kesäkuuta 2020

Ainutkertainen päivä kasvattajana

Perjantaina ravattiin Tornion laivakankaalla poni ravit. Me oltiin ilmotettu Maileri startille. Edellinen startti päättyi Mailerin voittoon ja uuteen ennätykseen joka parani kuudella sekunnilla aikaan 2.35,6.

Tornio 17.6.20 sij.1 ajalla 2.35,6

Meän ravipäivä alko sarkastisesti parhaalla mahdollisella tavalla, sillä aamuheiniä viedessä poni tuli tarhassa vastaan ilman kenkää. Voin kertoa että riemu oli ylimmillään kun en etsinnöistä huolimatta sitä löytänyt. Jari lähti hakemaan naapurista metallinpaljastinta ja sen kanssa sitten taas tarhaan etsimään. Mie kävelin tarhaa jo vissiin kolmatta kertaa eestakasin enkä nähnyt kenkää, mutta onneksi toinen silmäpari sen pongasi, ojan pohjalta ja ihan tuhannen mutkalla. Saatto muutama ärräpää päästä kummaltakin kun mietittiin millä ilveellä se saadaan suoraksi enään kunnolla.


Kenkä mukaan ja naapuri hallille. Saatiin kenkä niin suoraksi kun sen omin tavoin voi saada ja eikun kenkäämään ponia. Maileri oli onneksi helppo kengittää ja sain kengän sille takaisin. Eikun poni vielä tarhaamaan ja jänskäämään tulevaa iltaa. Kyllä oli ajatuksissa että tänään tulee pelkkiä kirjaimia tauluun, varsinkin kun poni oli lämmityksissä taas se karmea porsas mikä se on aina, pelkkää laukkaa jos siltä kysyttäisiin.
Ennen Mailerin starttia kasvattipoika Epeli, Mailerin täysiveli, starttasi ensimmäisessä lähdössä. Paalulta karkuun takaa tulevia ja helppoon ylivoimaiseen voittoon ajalla 3.01,1. Ei tarvinnut ennätystä vielä parannella. Epeli ravaa kans niin helposti ja letkeästi. Ilo kattella sitäkin radalla. Tänään se starttaa Kemijärvellä, hurjasti tsemppiä sinne!Mailerin startti oli tällä kertaa niin jännittävä etten uskaltanut maalisuoran voittokamppailua edes katsoa. Ruuna lähti paalulta kahden muun ponin kanssa liikkeelle ja varikko kurviin mentäessä se oli ottanut jo johtopaikan itselleen. Keulilla sai mennä suht rauhassa viimeiseen kurviin asti kun maalisuoran auetessa Maileri oli kiinni ajettu. Koko suora tultiin rintarinnan toisen ponin kanssa ja olin niin varma että poni pomppii laukalle varsinkin kun toinen poni haparoi ja laukkasi rinnalta. Mutta ei, Riikka sai taituroitua ponin ohjaksissa niin hyvin että se piti ravin yllä eikä päästänyt toista ponia ohitse. Oikein kunnon kilvanajoa viimeiset metrit. Voittaja selvisi vasta tuomari tornista tarkistellessa maalikameran kuvaa.

Lopulta Maileri vahvistettiin voittajaksi ja ennätystä parani kymmenyksen aikaan 2.35,5. On se kyllä melkonen poni ja kuski on meillä vertaansa vailla. Hieno valjakko kerrassaan!

Lähtö ei näy tototv:stä mutta Jari oli saanut hienot otokset maalisuoran kisailusta. Törkkään ne vaan tähän tyylikkäästi.

Lähtö asetelmat

Maalisuoran auetessa


Kasvattajana oli kyllä hieno päivä. Molemmat kasvattipojat hienoon voittoon. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Poni kakarat 2kk

Molemmat varsat ovat ohittaneet 2 kuukauden iän rajan muutama päivä sitten. Kapu on vaihtanut vauva karvaa ihan tohinalla ja tällä het...