14. syyskuuta 2015

Tunteilua


Kulunut viikko meni kirjaimellisesti koiraillessa ja töitä tehdessä. Hevoset viettivät "ylimääräisen" viikon vapaata. Taneli liikkui omistajan puolesta joinain päivinä, mikä on hyvä juttu niin sen jalkakin on pysynyt oireettomana. Säännöllinen liikunta on hyvästä.
Lauantaina pidettiin ensimmäiset tunnit tälle syksyä. S tuli torniosta pitämään tunnit ja kyllä oli porukalla hauskaa taas. Päivä meni suhteellisen nopeaan ja nämä hommat vaatii taas hetken totuttelun omasta puolesta. Ensimmäisellä tunnilla menivät Antti ja Mira. Maileri tottakai hyöri menossa mukana ja hetken alkuravailujen jälkeen otin Mailerin kiinni aidan ulkopuolelle jotta se ei koko ajan hyörisi Miran edessä.


Olen kyllä yllättynyt Miran toimivuudesta. Viime syksynä jokusella tunnilla olleena se pukitti tyttöjä alas selästä heti kun siltä vaadittiin jotain enemmän. Nyt ei ollut puhettakaan pukitteluista tai muusta pelleilystä, mamma toimi tosi hyvin ja nosti loppu tunnista laukatkin molempiin suuntiin. On se kyllä kiva ponski. :)
Maileri toimi aluksi hyvänä apuopena, kunnes ravatessa se juoksenteli ensin Miran takana hoputtaen tätä, mutta lopuksi se tunki aina Miran eteen hidastamaan. Kiinni oton jälkeen se tyytyi tyytyväisenä vain mussuttamaan ruohoa ja mamma sai tehdä kunnolla töitä.Toisella tunnilla oli Taake, Taneli ja Forkku. Könysin ite viimein huudon alle Taaken kyytiin. Alkukäyntien aikana alettiin jumppaamaan hevosia takaosan väistöllä. Etupää pysyi uralla ja takapäätä pyydettiin astumaan ristiin. Aluksi meni taas vähän kaikkia omia käsiä ja jalkoja hakiessa, mutta kun ne löytyi löyty samalla hevonenkin oikein apujen alle. Samaa tehtävää otettiin myös toiseen suuntaan. Tehtävään lisättiin myös ravi kolmelle muulle sivulle kulmavolttien kera. Minusta tuntu että Taake on kankea ko rautakanki, mutta niin se pikkuhiljaa alkoi tulla oikein päin alle ja saatiin ihan hyviä ravipätkiä mihin ite olin tyytyväinen.
Treenattiin myös avoa mikä sujuikin jo paljon paremmin ko viimeksi. Taake on kyllä ihan huippu, se ei anna piiruakaan ilmaseksi vaan ratsastajan pitää tosissaan tehdä asiat oikein jotta sekin ne tekee. Hiemankin sekavat avut ja turpa nousee vain taivasta kohen. Mutta hyvä niin, tietää ainakin ite milloin tekee hommat oikein. Tässä olis jollekki mahtava vuokrapolle, ei vain tunnu vuokraajia olevan liikenteessä tällä suunnalla :/ Sähköpostilla saa lisätietoja jos joku kiinnostuis.
2 kommenttia:

 1. Voihan kettu kun olisi yhtään lyhyempi matka, niin voin taata että saisit ainakin yhden yli-innokkaan vuokraajan (joka ei tosin ratsastustaidoiltaan niin kummoinen ole) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin :)
   Mutta hei, yhessähän tässä opiskellaan muutenki kaikkea uutta :)

   Poista