6. lokakuuta 2015

Hyvän mielen reeni


Tänään oli kyllä hyvä päivä. Aamusta asti fiilis oli jostain syystä korkealla. Liekkö johtui aurinkoisesta, pikku pakkas kelistä. Tämmösistä päivistä mie tykkään. Lämpötila ei juuri nollan yläpuolelle noussut tänä päivänä vaikkakin auringossa oli varmasti reilu +10 astetta.

Mira sai pidellä tänään vapaa päivää ja Taake pääsi reeniin tänään. Tarkoituksena oli mennä katsomaan millä mallilla kenttä on. Oli se vielä osasta paikkaa pehmeänä mutta muuten oli kuivannu tosi hyvin. Kun kenttä on puoliksi ihan peestä niin silloinhan siinä on hyvä syy pitää käynti painotteinen reeni sekä ottaa siirtymistreeniä.


Käynnissä kävin Taaken kans läpi avo- ja sulkutaivutuksia. Ne on tuntuneet joka kerta helpommilta, tosin eihän sitä reenaamatta opikkaan, kumpikaan. Reenailtiin myös pysähtymistä ja liikkeelle lähtöä ihan vaan istunnalla, sekä peruuttamista. Ihan perus asioita mitkä unohtuu ihan liian usein tuolla humpaillessa. Pitäisi enemmän saada itsestä irti, useammin. Samalla tuli taas huomattua kuinka könössä sitä ite istuu, selkää siis suoremmaksi ja leuka ylös. Tuntuu että sitä koko ajan tuijotti taas vaan hevosen niskaa.

Siirtymisiä otin käynnistä raviin ympyrällä, aina puoli ympyrää ravissa. Hain nyt sitä että pystyn ite istumaan ravissa ja saisin Taaken herkemmäksi pohkeelle. Käynnistä ravi, ravista pysähdys, peruutus ja siitä ravi. Aluksi Taake oli kyllä sitä mieltä että ravaa ihan keskenäs, mutta loppua kohden homma sujui yllättävän posiitivisesti ja lopetin kun pysähdyksestä raviin onnistui hyvin pari kertaa molempiin suuntiin. Vitsit, tarttis niin huutajan vaikka joka päivälle joka pitäs homman kasassa. Alkais toimiin pikkusen paremmin. Ja täytynee ottaa oikeasti iteä niskasta kiinni ja tehä reeneistä oikeasti säännöllisempää. Tänään jäi kyllä niin hyvä mieli, oli niin kivaa kun tajusi ite tekevänsä jotaki oikein jotta hevonenki toimi niin hyvin.2 kommenttia:

  1. Hyvä Krista! Ei muutako reenipäiväkirja ja viikkosuunnitelma niin pyssyy kuosissa :)

    VastaaPoista