17. syyskuuta 2016

Ensimmäiset pakkasyöt


Syksyä rakastava ihminen heräilee näihin aikoihin vasta eloon "ahdistavan" kesän jälkeen. Aamutuimaan pieni rapsakka pakkanen antaa lisä vauhtia töppösiin heinäkuskille.

Tämän hetken pihatto porukat on hieman muuttuneet. Onneksi kaikki hevoset ovat olleet samaa laumaa niin niiden siirtäminenkin käy helposti. Taake luovutti ison tarhan pomon roolin Paavolle, minkä me ihmiset osasimme odottaa. Taake on huomattavasti tyytyväisempi kun joku on sen yläpuolella. Taake raasu joka ei yhtään sovi pomoksi ja on sitten ollut oikein ahdistava sellainen tietyissä asioissa, on vallan helpottunut nyt. Ainakin sen olemus on paljon rennompi ja rauhallisempi kuin mitä se on ollut vajaan vuoden. Antti jätti suuret kengät täytettäväksi ja Taake on yrittänyt parhaansa. Hyvällä ja vähän huonollakin menestyksellä.


 Paavon alamaisia pihatossa on siis tällä hetkellä 'pysyvä' porukka, Taake, Maileri ja Taneli. Putte tarhaa tällä hetkellä pienennetyssä tarhassa Miran ja Tuiman kanssa. Putte on saanut pääasiassa lomailla meille tulon jälkeen kaikkien erinäisten sattumien vuoksi. Alkuun liikuttiin kiropraktikon käsittelyjen jälkeen pakolliset ja annettiin ruunan kotiutua. Kun päätettiin aloittaa liikutus taas nakkasi ruuna otj kengän johonkin kuusen latvaan tarhassa, teille tietämättömille. Muutaman päivän ruuna sitten löntysti ilman kenkää ja kun viimein se löydettiin tarhan hieman kuivuessa oli kavio supistunut jo niin paljon ettei sitä saanut jalkaan. Kengittäjä oli tulossa seuraavalle viikolle joten omatekosta töppöstä jalkaan suojaamaan edes vähän.

Kenkääjän tullessa saatiin epätoivoisin yrityksin herkkään kavioon numeroa pienempi ja ravimallin kapeampi kenkä. Tällä päästiin menemään viikko hyvin kun pojat maanantaina rallitteli tarhassa ja tsädään Putte oli seuraavana päivänä 'kolmijalkainen'. Kovalla tiellä astui kavion kokonaan maahan ontuen, pehmeällä maalla vain kavion kärjellä. Kengän näppäsin irti jalasta tiistaina ja ruunan olo helpottui kovin. Hyvin vahvana epäilyksenä kaviopaise. Haudetta nyt pidetään ja kengittäjä saahaan paikalle tiistaina. Kaviolla voi nyt kuitenkin astua, joten täytyy toivoa että tästä selvittäisiin nyt näillä toimenpiteillä.
Taake ja Paavo kävit viikolla rallittelemassa. Hauska miten niien kokoero näyttää ihan suunnattoman kamalalta eri olosuhteissa kuin tarhassa. Sukulaispojat, niin samanlaiset mutta samalla niin erilaiset.


Liikutukset on kaikilla muilla pysyneet yllä, paitsi Putella tietenkin. Maileri on kulkenut kentällä irtona ja liinassa, sekä Miran mukana käsihevosena. Taakea ja Paavoa on ratsasteltu nyt taas enemmän. Joskos saataisiin Taakenkin selkälihat taas nousemaan normaaliin. Hiljaa hyvä tulee, toivottavasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti