8. marraskuuta 2016

Extempore esteille

"Onks pakko jos ei taho?"

Sunnuntaina pongasin netistä koulukisakutsun jonka sitten lähettelin ystäville, josko lähettäisiin porukalla kokeilemaan. Nyt oli vähän puheissa että saatettaisiin olla menossakin Taaken ja naapurin poni Bubin kanssa, mutta ei olla vielä varmaksi päätetty. Koulukisoista vaihdettiin Oonan kanssa ajatuksia kaikkeen muuhunkin ja siinä samassa Oona nakkasi viestin " Tuo Taake mulle tänään estevalmennukseen, niin ei tarvii maksaa valmennuksesta mihin en osallistu." Höh, mikäs siinä. Vinkkaan talvirenkaat alle ja menoksi. Ei ollu sille päivälle parempaakaan tekemistä ja meillä hevoset lomailee nyt. Kesäkengät alla ja liukasta joka puolella. Ei siis isosti reenailla ennen kengittäjän käyntiä.


Samaan syssyyn pakkasin Putenkin autoon kun päätettiin kattella miten ruuna hyppää, sitten valmennuksen jälkeen. Molemmat ruunat autoon ja matkaan. Hevoset matkusti hyvin ja matka meni nopeaan. Ruotsiin päästyä purettiin hevoset ja Putte pääsi karsinaan odottelemaan vuoroaan kun aloin Taakea varustelemaan valmiiksi.

Omia kamppeita otettiin mukaan vain suitset ja suojat ja Oonalta lainattiin estepenkki. Vähän ittellä jännitti kuinka Taake hyppää, kun ei se ole hypännyt ratsastajan kanssa reiluun vuoteen rataesteitä tai jumppasarjaa. Vain mettässä jonkun kaatuneen puun tai ojan yli, hih!







Ratsukko kerkesi hyvin lämppäillä joka askellajin läpi. Toisella pitkällä sivulla maneesissa oli neljän esteen jumppasarja ja toisella kolmen jossa oli okseri keskellä. Tässä oli siis ruunalle paljon uutta. Ainoa jumppasarja mitä se on koskaan menny on kolmen esteen sarja ja matalina. Nyt tuli kerralla suurimmat esteet Taakelle mitä se on koskaan mennyt, sekä noin pitkähkö jumppa ja se okseri oli alkuun jännä. Mutta kaikki nämä ruuna selvitti tosi hyvin, eikä sillä ollu ongelmia niiden kanssa. Yllätyin kyllä positiivisesti!





Täysiverinen ja lämminverinen



Putte pääsi Taaken valmennuksen jälkeen maneesiin myös, uusi paikka ei hätkäyttänyt ruunaa millään lailla. Putelle jätettiin kolmen esteen sarja helppona tehtävänä jonka se suorittikin ihan kivasti. Ei se oikein estehevoselta vaikuta, mutta teki kuitenkin mitä pyydettiin. Ainakin meillä oli hauska reissu ja Taakeen olen kyllä super tyytyväinen. Valmentaja oli kehunut sen kulkevan tosi hyvässä tasapainossa lämminveriseksi. Ei voi olla kuin tyytyväinen.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...