1. marraskuuta 2016

Mammutti ponit ja kumppanit


Mahdottoman mammuttikarvan omaavat ponskit liikkuivat viikonloppuna. Auroran kanssa käytettiin Mailerilla valjaita selässä pitkästä aikaa ja varsa pääsi käymään kentällä ohjasajon merkeissä. Varsa muisti hommat selvästi ja toimi omistajansa ohjastamana oikein kivasti. Tämä oli laitumelta tulon jälkeen toinen kerta kun Mailerilla oli valjaat päällä. Ei niin kovin useasti mutta välillä vähän muutakin kuin vaan narun päästä lenkkeilyä. Vaihtelu virkistää myös varsan mieltä.


Mailerin hölkkäillessä kentällä rinkiä pyöri Putte pikku Lauran ratsastamana myös kentällä kaikissa askellajeissa. Putesta on kuoriutunut kiva peli joka tuntuu herkistyvän hetki hetkeltä kuitenkin vaikka sitä jo hieman epäilin. Omaa satulaa sille metsästellään kun nyt on vain Taaken satula käytettävissä. Putte liikkuu puhtaasti ja nykysin jo suhteellisen mielellään kentälläkin. Kaikki se ilkeily mitä ruuna harrasti ratsastuskoululla varustaessa on jäänyt sille tielle. Meillä olon aikana ei ole kertaakaan yrittänyt purra ihmisiä, tai tehdä muutakaan tyhmää. Hevosen ilme on koko ajan ystävällinen kaikkia kohtaan.

Taakekin alkaa muistuttaa kovaa vauhtia mammuttia. Tuimalle se ei silti vedä vertoja. Varsalla on ihan hillitön karva joka tuotti sunnuntaina käynneelle tunnistajalle hieman tuskaa, hih!

Karvoja leikeltiin kaulalta kahdesta paikkaa. Toiseen tuikattiin mikrosiru ja toisesta otettiin verinäyte Hippokseen dna tutkimuksiin. Tuima käyttäyty tosi hyvin eikä temppuillu käytävällä mihinkään suuntaan. Tässä jokunen kuva vielä varsan rallatuksista lauantai päivältä.


Nyt sitten odotellaan pojan passi kotiin jonka jälkeen se on valmis matkaamaan uuteen kotiinsa katsomaan uusia omia ihmisiä ja kaviokkaita kavereita.

3 kommenttia: