30. toukokuuta 2019

Ääks, romaania pukkaa

Kokeilen saada blogin ajantasalle laittelemalla tähän postaukseen aika järjestykseen kuukausittain mitä tähän asti on touhuttu.

Tammikuu


Tammikuussa ostin Epelin takaisin. Myyjillä ei kuulemma ollut ponille aikaa että saisivat sitä opetettu ja miettivät että menee hyvä poni siellä hukkaan. Niin se tuli sitten meille ja pääsi Mailerin pitämälle kunto kuurille heti. Koko veljeskolmikko pääsi yhdessä painimaan. 




Epeli oli akka tuhtissa kunnossa ja mahottoman paksussa, hilseilevässä karvassa. Sitä oli turrukka turkista huolimatta loimitettu aika paljon fullneck topalla ja sen huomasi ihon kunnosta.


Pojat treenasi päivät tarhassa niin kovasti että Mailerin jalkaa hoidettiin 1,5kk kuntoon Epelin lähdön jälkeen. Epeli muutti viikon meillä olon jälkeen kaverille Mäntyvaaraan jossa se on jatkanut meillä alotettuja ohjas ajo treenejä. Niistä treeneistä sen kanssa on päästy jo siihen pisteeseen että pikku mies kulkee hiiteilä kerran viikossa radalla. Hienoja vauhtejakin on jo esitellyt. Saapa nähdä millainen peli siitä vielä tulee.


Helmikuu


Nautittiin pakkaskeleistä ja hiljalleen lisääntyvästä auringosta. Jotkut ne nautiskeli omatoimisista hanki treeneistäkin.



Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Aatu meni varmasti sinne minne Pavekin. Oli aika huvittavan näköistä touhua.





Maileri saikutti helmikuun puoleen väliin asti. Sille tuli siis etujalan sääreen hokin reikä joka ei hauteista huolimatta ruvennut paranemaan. Haavaan oli jäänyt ilmeisesti jotain kökköä joka tulehdutti sen ja mätä ei tullut hautomisella ulos vaan tarvittiin antibiootti kuuri.

Helmikuun puolessa välissä päästiin palailemaan hiljalleen normi ajo treeniin.


Maaliskuu


Maaliskuussa päästiin jo hiittailemaan ja suunnittelemaan kauden aloitus starttia. Vaikka Maileri saikutti lähes koko alkuvuoden niin siitä ei kuitenkaan haittaa ollut. Poni poika rupesi väläyttelemään uusia vauhtejakin.




Me ruvettiin jännäämään tulevaa starttia.


Ekaa starttia edeltävällä hiitti reissulla oli ponin puolelta tarjolla hurja määrä laukkaa. Silloin oli jo tunne että startti tulee päättymään kirjaimiin kun jo hiiteilä kiehui kuppi nurin. 


Startti päivänä poni oli jo katoksella niin paineissaan että ei meinattu saada kärryjä perään ilman haavereita. Oli pakko käydä kävelyttämässä ennen kärryjen laittoa narusta että se hivenen rauhoittui. Sen vuoksi meni aikataulut vähän mönkään ja ei keritty kunnolla lämmittämään. Olin niin varma että Herra painekattila kihisee yli pahasti.


Valjakko lähti ensimäistä kertaa pakilta matkaan. Hienosti sai etupään poneja kiinni ja maalisuoralla joutui ensimmäistä kertaa juoksemaan kovaa porukassa. Maalisuoran alussa tuli viimeinen laukka josta hylättiin.

Hll tuli siis tauluun mutta silti oltiin tyytyväisiä. Poni tuli hienosti loppua ja sekin startti tiesi Mailerille paljon uusia kokemuksia.


24.3. Ravattiin toisen kerran Rovaniemellä. Silloinkin oli laukat herkässä ja pakilta lähti. Hienosti malttoi ravata silloin ja oli neljäs maalissa ajalla 2.52,6.







Aatu aloitti eskarin maaliskuussa ja pääsi pariin kertaan kelien salliessa Mailerin rennommalle lenkille mukaan käsihepaksi. Tietenkin itse kantaen omaa varustustaan.



Yhtenä päivänä pyöräytettiin molemmat pojat aamuyöstä traikkuun ja lähdettiin ajelemaan kohti Ruukkia. Shetlanninponien rotu näyttelyä kohti.


Maileri jatkoi samalla III-palkinnon linjalla kuin yksi vuotiaanakin.


Aatu palkittiin II-palkinnolla ja se oli luokkansa toinen (2/3).


Huhtikuu

Huhtikuussa kävin moikkaamassa Epeliä joka kulki hienosti jo kärryjen kanssa. 





Aprilli päivänä, 1.4. Mailerista tuli ruuna. Tähän päädyttiin omistajan kanssa. Asiasta oli puhuttu pitkään ja monta kertaa ja päädyttiin että Auroran ja Mailerin jatko tulevaisuudessa on helpompaa kun se ruunataan. Jos haluaa ottaa mukaansa joskus toiselle paikka kunnalle, saa helpommin tallipaikan ruunalle kuin orille, eikä ihan koko aikaa tarvitse vieraassa paikassa olla silmät selässä.

Mailerihan on orinakin ollut ihan älyttömän kiltti, äänekäs vain hihi. Sen kanssa kaikki touhuaminen kotona ja muualla on ollut helppoa. 

Jalostuksellisesti sillä ehkä olisi ollut mahdollisuus saada tammoja, juoksija puolensa puolesta mutta taas ulkomuodollisesti se ei ole kovin rodunomainen. Mutta sillä on hieno periyttäjä iskä jota saa käyttöön jatkossakin!


Ruunana kotiin. 

Päivä ruunauksesta. Pihalla karsinan siivouksen ajan. 


Aatu se on jatkanut lapsen touhuja. Pääsi Mailerin sairasloman ajaksi riehumaan isojen poikien kanssa tarhaan.


Ruunauksesta toipuminen meni hyvin ja kuun puolen välin jälkeen ruvettiin taas hiljalleen reenailemaan. 

Simppa pääsi ottamaan vähän esteitä, samoin Maileri ja Aatu. Taake meni vähän puomeja vaan selästä sinä päivänä. 











Aatulle tämä oli ensimmäinen kerta ja sillä meni hetki hoksata kujan ja esteen tarkoitus. Vitsi se olikin sitten hauskaa kun homman oivalsi!




Huhtikuun viimeisenä lähdettiin taas 'ekaa kertaa' hiitille. Tällä kertaa porukalla. Mukana oli Maileri, Epeli, isosisko Justiina sekä Isä ori Banaani. Radan lähettyviltä myös Olli poni oli mukana. 



Maileri ja vuotta vanhempi sisko Justiina 

Epeli ja Maileri

Maileri ja Justiina 


Toukokuu, eli tässä kuussa jo touhuttua asiaa. 



Aurora on ajellut itse hiittejä ja etsinyt Mailerin kanssa yhteistä säveltä radallakin.





Pikkuveli Epeli on tullut samoihin aikoihin myös hiittailemaan että on voitu timerilla Kellotella sen omia juoksuja. Kivasti kehittyy ja kesällä pääsee jo starttaamaan mikäli sopivia hitaita sarjoja vaan löytyy.






Auroran ja Mailerin yhteinen eka startti ajettiin 19.5. Rovaniemen poniraveissa ja lähdössä oli Justiinan pois jäännin jälkeen vain Maileri ja Lilli tamma. 

Maileri lähti matkaan 180m pakilta ja se oli kovin hölmistynyt volttaus paikasta. Tamma lähti takaa ajoon 220m pakilta. 


Maileri lähti voltista liikkeelle todella hitaasti kun se oli hämmennyksissä paikasta. Rupesi juoksemaan vasta ensimmäisessä kaarteessa Lillin tullessa rinnalle. Meillä on ongelmana kaverin kanssa juokseminen, heti toisen tullessa rinnalle hypätään laukalle. Pikkusen kiehuttaa nuorta miestä.

Tämä johtuu ihan vaan rutiinin puutteesta sekä siitä että kotona ajellaan aina yksin. Meillä todella harvoin on ketään kaverina että päästäisiin ohitus tilanteita treenaamaan.


Tästä startista tuli myös hll tauluun. Silti olen hyvin ylpeä tästä pariskosta, ensimmäinen yhteinen startti on nyt selätetty. Maileri vastaa kilpakaverille loistavasti, viimeiset 500m tulivat rinta rinnan 2.33 vauhteja. Lillin voitto aika oli jotain 2.39. Maileri ei varmaan kauas siitä jäänyt kun kierros mentiin rinnatusten johto paikkaa vaihdellen.


Tänään startataan taas rovaniemellä. Maileri on lähdön hitain poni, mutta pääsee tälle vuodelle ekaa kertaa lähtemään paalulta. Siltikin laukat on edelleen mörkönä kun toiset tulevat rinnalle, joten hyväksyttyä juoksua kokeillaan nyt hakea vain. Startille että saadaan rutiinia tähän hommaan lisää.


1 kommentti:

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...