2. kesäkuuta 2019

Helatorstai ravit


Torstaina tosiaan ravattiin Rovaniemellä. Auroran toinen startti jossa pääsivät Mailerin kanssa lähtemään paalulta kipittämään muita karkuun.


Maileri oli kovasta tuulesta johtuen, tai niin oletan, hieman ylireagoiva taas kaikkeen. Katoksella se muka säikähti voilokkeja ja varikolla se rupesi taas huutelemaan muille. Vaikka toisaalta nämä oli ensimmäiset 'Oikeat ravit' ruunana ollessa. Poniravi päivä oli kuin enemmän kuin hiitti päivä. Pienestä poni määrästä johtuen.



Varikko portilta jännittäneenä toivoin vain että poni malttaisi pysyä ravilla. Maileri lähti minun silmin ehkä hitaasti voltista mutta se kuitenkin pysyi ravilla. Paalulta toisena startannut poni jäi pitämään perää ja kolme muuta taka matkalaista lähtivät kirimään.


Maileri ravasi ihan hyvin, joskin hieman 'sunnuntai hölkkä' vauhdilla, mutta se ei haitannut. Takakarteessa pisimmältä matkalta lähtenyt lähdön nopein poni rupesi saamaan kiinni, mutta Maileri ei aikonutkaan päästää tätä helpolla tyylillä ohitse. Maalisuoran auetessa Maileri otti laukka hypyn kun nopein kiri rinnalle. Siitä jatkoi kuitenkin ravilla hyvin haastaen toisen. Rinta rinnan ravattiin kunnes Maileri otti laukan ja kirittäjä pääsi ohitse. Hyvin tuli kuitenkin lopun vielä ravilla ja oli toinen maalissa.







Kyllä sitä jännitettiin menikö laukat hylkyyn asti, mutta niin kuuluttaja kertoi Mailerin olleen kakkonen ajalla 2.46,4. Hienoa, Auroran toinen startti joka päätyi hyväksyttyyn juoksuun ja kakkossijaan. Ihan mahtavaa. Varsinkin kun sijoitusta ei yhtään odotettu eikä haettu.


Olen kyllä tästä pariskosta niin ylpeä. Varsinkin pikkusiskosta. Kilvan ajon aloitus on ollut niin iso kynnys kaiken jännittämisen ohella että olihan tämmönen kokemus heti alkuunsa aivan mahtava.

Vielä ei haeta radalla Mailerista kaikkea vauhtia irti, vaan neidille ensin muutamaan starttiin kokemusta ja varmuutta ja sen jälkeen ruvetaan katsomaan millä napeilla se poni poika laittaa töppösiin vauhtia myös radalla.


Tässä vielä pikku pätkä Varikko kurvilta menoa. Lähtö näkyy myös tototv:n kirjastosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...