11. helmikuuta 2015

Kuvatuksia kärryiltä


Otsikko kertookin minun epätoivoisen yrityksen räpsiä kuvia kärryiltä samalla kun yritän yhdellä kädellä hillitä hulvatonta turpopappa Anttia ravaamasta. Anttihan niin tahtoisi vain juosta mutta tänään meillä oli pääasiassa käynti painotteinen kärrylenkki. Kävästiin testaamassa kärryjen kulku eilen avatulla mettätiellä (tien takana) ja kotia tullessa poikettiin lyhyt hölkkä pätkä meän "normi" mettätiellä, se tie mikä on koko talven ollut auki.



Tie ei eilisistä aurauksista huolimatta ollu parhaassa kunnossa. Tuota lunta on vaan niin paljon ettei sitä pelkällä auralla saa enään laiemmaksi että tien sais leveämmäksi. Nooh, kyllä sieltä hyvän hikireenin sai vaikka vain käveltiin. Hyvvää voima reeniä hevoselle kun joutuu vähän tekheen töitä kävellessäki, käyttään paremmin takajalkoja kun kärryt ei ihan keveimmät ole lumen määrästä johtuen. Ei kuitenkhan liian painavat että tarttis länget hommata (vaikka ne vasta hyvät olis!)


Välillä tuntuu että met hukuma tähän lumen mäährään. Kyllä se vähempiki riittäis. Hankilaukkojen hauskuuttakhaan ei voi enhän harrastaa kun lunta on yli hevosten ryntäiden. Saahan hangessa kävelessä kivan reenin aikaseksi mutta ei siinä enään "hauskaa" voi pitää. Jospa tuo aurinko alkas näkhyn useammasti ja lämpimämmästi, saapihan sitä aina toivoa.

Luntako? Eihän meillä sitä ole..

Alamäkheen takasin päin tullessa.

Normi mettälenkki onkin vähälumisempi. Se kun on ollut auki koko talven.

Kotipiha tie



8 kommenttia:

  1. Tuli papparaiselle ainaski hiki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuli. Tekkee niin paljon plussa kelillä tuo paksu turkki ;)

      Poista
  2. Sinun hevosella voi olla lunta ryntäisiin, mutta minun ponitpa uppoaaki sinne ihan korvia myöten! :( :'D

    VastaaPoista
  3. Onko sinullakin tiine shettis? Meillä on kanssa enää 100 päivää varsomiseen, jännittää kamalasti,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, on kyllä. Samanverran meilläkin vielä aikaa. Kesäkuun alkupuolelle laskettu aika :)

      Poista
  4. Kivoja kuvia ja näyttää tosi ihanalta tuo teidän asuinalue!!:)

    VastaaPoista

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...