9. helmikuuta 2015

Päivä kahvia ja päivitystä

Onpa ollu taas niin vauhikasta että on blogi kerenny hetkeksi hiljentyä. Joskos tästä sais taas normi rutiinit kiinni ja kasattua päivät niin että on aikaa keskittyä postauksiinkin.


Perjantaina hevoset viettivät vapaata kun minun piti käyä kylillä kaupustelemassa ja lopun päivää pyhitin kerrankin vain mökin siivoamiseen. Mie jos joku niin 'tykkään' tästä siivoamisesta. Se onkin jännä, kun tallia voin ja tykkään pitää siistinä ja järjestyksessä mutta pirtti on niin 'vastenmielinen' siivota. Vaikka siivouksen jälkeen onkin tosi hyvä olo ja mukava vaan olla kun on siistiä sitten joka puolella, mutta on se siivouksen alottaminen sitte niin hankalaa. Ihan joka kerta, mistä lie seki johtuu.

Lauantai olikin jokseenkin harvinainen päivä. Pääsimä heti aamupäivästä hevosilla liikheelle ensimmäistä kertaa luultavasti koskaan kummankin pikkusiskon kanssa. Mia ja Aurora valjastit Taaken kärryjen etheen ja mie kiikuin Antin selkään ja eikun turvat metsätietä kohen. Aurora pääsi nyt ensimmäistä kertaa ajamaan itse hevosta, on se ponia ajanu ja hyvin on menny mutta nyt oli ensimmäistä kertaa ison hepan ohjaksissa. Hyvinhän se meni, kun Taake toimii niin hyvin kärryilläkin. Kävimä 4 km hölkkälenkki ja hauskaa oli. Pahoittelen näitä puhelimen "laatu" kuvia. Video pätkääkin Taakesta olis mutta se on niin heiluva etten kehtaa sitä lisätä. :D




Hevostelun lisäksi pakattiin rephuun evväät ja startathin kolme kelkkaa pihalta ja kävimä päristelemässä muutaman kilometrin päässä "Erämaan" mökillä. Hauskaa oli kyllä koko sakilla. En muista milloin ite oisin viimeksi kelkalla edes ajellu ja meno matka olikin sitten kelkan ratin kans pientä yhteisymmärryksen hakua. Tulomatka olikin sitten paljon helpompi ja uskaltauduin kokkeihleen vähän omia rajoja ja otethin vähän vauhtipätkiä.



Sunnuntaina meillä olikin jälleen tuntipäivä. Muutama ratsastaja normaalista määrästä olikin poissa työkuvioiden ja sairastelun vuoksi (sitä flussaa kun on liikheelä). Ihan hyvä porukka silti saatiin kasaan.
Mie kiikuin ensimmäistä kertaa Tanelin kyytiin. Minua nauratti ko pikkutyttöä ekaa kertaa koskaan hepan selässä. Oli se vain hauskaa. Taneli oli tosi kiva, oikein herkkä ruuna. Joskin kun se ei vielä mitään osaa, meni meän osalta tunti vielä vain rutiinin saamiseen ja totuttelemiseen siinä että toiset hevoset ravaavat rinnalta ohitse tai ympyrällä ollessaan tulevat vastaan. Välillä Taneli otti muutaman askeleen ripeämpää mutta hyvin se pyynnöstä heti rauhottu. Rohkenin kokkeilehmaan Tanen kans kumpaankin suuntaan laukannostoja pari, hienosti nosti eikä lähteny kaahailemaan. Kyllä siitä hyvä tulee :)



Nyt on aamupäivästä Taneli ja Taake käyhneet kentällä jo työskentelemässä. Piti tulla käymään sisällä kämpän lämmityksessä ja ruan teossa, sekä tottakai päiväkahvit hörppimässä. Seuraavaksi onkin Antin kanssa kentälle lähtö, ellen innostu maastoon menemään. Kentällä kävi melkonen viima vaikka muuten keli onkin lauhtumaan päin.



Ainiin! Meinas ihan unohtua. Tytöt oli kokkeihleet tunnilla myös Taaken kans laukannostoja, sen kans on se laukkaaminen jätetty ihan unholaan ja keskitytty ravityöskentehlyyn ja voiman kehittymiseen. Hienosti sieltä laukat nousi vielä Lauran openkin kanssa. Nyt onkin suunnitelmissa lisäillä laukannostot Taaken kenttätyöskentely reeneihin. Nosto, muutama askel hyvää laukkaa ja takaisin raviin ennenkuin laukka lösähtää voiman puutteesta. Näin saadaan kehittymään hevosen oikea lihaksisto hitaasti mutta varmasti myös laukan työstämiseen.




2 kommenttia:

  1. Onko tuo Niehku kärrykuvassa eempänä? Katoin eka että mikä piisamirotta tai näätä siellä tsembaloi ;D

    VastaaPoista

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...