1. elokuuta 2016

Villapukuinen Tuimaepeli

Ponit haettiin eilen kotosalle astutusreissulta. Astutus on onnistunut joten nyt vain jännäillään ja tilaillaan ultraa reilun parin viikon päästä. 


Kysymyksiä ei ilmestynyt kuin yhdeltä joten niihin tulee vastaukset tässä;

* Minkälainen uusi poni teille on tulossa?
- Me on mietitty poniruunaa ylläpitoon, mutta se on vielä vakavan harkinnan alla. Riittääkö ponikuskilla aika ja jaksaminen kahden ponin opetukseen ja reenaukseen kun koulussakin pitää käydä.

* Millaiset tavoitteen sen, entä Mailerin kanssa?

- Mikäli poniruuna tulee senkin kanssa tähdätään raveihin. Mailerin kanssa koetaan elellä siihen malliin että se voisi 3v kesällä startata.

* Minkä tasoinen Taake on?
- Taakella ei mitään virallista tasoa ole, saattaisi se tällä hetkellä helpon D:n läpäistä kevyesti. Laukat nousee molempiin suuntiin mutta voimaa tarvitsee paljon lisää. Se kantaa itsensä oikein ja liikkuu tahdikkaasti. Väistöt sujuu käynnissä, avotaivutukset osaa ja sulkuja on jonkun verran reenattu. Etu-ja takaosa käännöksiäkin se osaa tehdä kun ratsastaja osaa. Ravi väistöjä on jonkin verran vasta reenattu. Esteitä ei ole reenattu sitten viime kesän, 

* Jääkö Tuima teille vai myyttekö?
- Tuima on myyty.

* Meinaatteko nyt aloittaa joka vuotisen varsan teon?
- Ensi kesälle olisi vielä toiveissa varsa Mirasta, eri oriista. Mikäli tamma ei ole tiinehtynyt niin silloin se saa jäädä tyhjäksi. Jos varsa saadaan vielä, niin ensi kesänä ei Miraa enään astutella. Ja vaikkei saataisikaan niin ensi kesänä ei välttämättä siltikään astutettaisi enään.
Eli vastaus tähän on, emme meinaa.


Villapuvussa juoksenteleva Tuimaepeli ja mamma Mira on haettu eilen kotiin. Tuittupää on ihan samanlainen jäärä kuin reissuun lähtiessäkin. Traikkuun menosta vähän keskusteltiin mutta hyvin muksu sinne loppujen lopuksi loikki ja kotimatka alkoi. Mirahan olisi halunnut jäädä poni paratiisiin asustelemaan ja katsoi meitä sen näkösinä että "lähtekää vaan, me jäädään tänne".

Meidän tontillakin on kerinnyt tapahtua ponien poissa ollessa. Toiseen tarhaan on noussut neljän seinän katos pystyyn ja talliakin on maalailtu. Vielä olisi vähän hommia tiedossa, mutta eiköhän kaikki saada kuntoon ennenkuin viimeinenkin kesälomalainen palaa kotiin.Tuimaa mitattiin eilen kotimittauksilla ja saatiin eteen n.73/73cm ja taakse 76cm. On se mahdottoman pönäkkä ja paksu villainen kaveri verrattuna Maileriin.


4 kommenttia:

 1. Voi ihana söpö "pikkulammas" Tuima! <3

  VastaaPoista
 2. Tuima on kyllä niin suloinen! :-) Se näyttää enemmän ponimaiselta pötkylältä kun veljensä. Maileri on enemmän semmoista sporttimallia. :-D

  Kauhea ko tullee itelläkin varsakuume näitä katsellessa! <3 Banaanilta terveisiä jälkikasvulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä. Maileri on sporttisempi =D
   Isukille terkkuja täältä ja muille kaviokkaille myös!

   Poista