6. marraskuuta 2017

Ongelmiako?


Karvanen pieni mammutti lähti tosiaan viime keskiviikkona kotiin takaisin. Olihan pojassa vähän hommia kun se meille tuli mutta niin se saatiin taas käyttäytymään kuten ponin kuuluu. Ruunauksen jälkeen siitä todellakin tuli ruuna ja hyvin nopeaan tasottui kyllä oriin hormoonit.

Kohta on viikko vierähtänyt kotosalla ja hyvin on ilmeisesti mennyt. Kyllä oli isäntä väellä poniaan ikävä, ainakin facebook päivityksien mukaan. Ihana kun ne niin ponista tykkäävät.Vaan kuka ei tämmösestä karvamammutista tykkäis?
Täällä on vietelty aikaa maastoillen ja pyöritty on kentälläkin. Vuokraajat kävi loppuviikosta ja Taake oli kiukutellut kentällä torstaina. Laitoin sen kiukuttelut ensin huonon kelin piikkiin, torstaina kun oli tullut lunta melkein vaakatasossa ratsastuksen ajan, oli kuitenkin loppua kohden ruuna tasottunut.

Taaken kiukuttelu ilmenee siis oikealla takajalalla tyhjää taakse potkimisena. Se harrastaa sitä myös tarhassa yksinään jos joku on tulossa sen heinille juuri kun on heinät viety tai jos huono sateinen ja yleensä myös tuulinen keli sitä ärsyttää.

Perjantaina kerkisin töistä kotiin juuri kun vuokraajatkin tulivat joten lähdin kentälle mukaan katsomaan miten Taake käyttäytyy. Pe ei voinut laittaa kelin piikkiin jos herra herkkis hevonen kiukuttelee kun oli hyvä keli. Noh, kiukuttelihan se. Paljon vähemmän kuin torstaina mutta muutamia hutasuja taaksepäin se teki aina välillä.

Siinä sitten mietiskelin joskos se ois johtunut kylmästä, että ruuna on muka niin herkkä pohkeelle että ilmoittaa sen potkuna, vaan ei se taas käynyt laatuun kun se teki sen vain välillä eikä joka pohkeen kosketuksesta.

Vanhoja muistellessa.

Lauantaina en kerinnyt hevosia liikuttamaan mutta eilen sitten menin kentälle kokeilemaan kiukkaako herra herkkis mullekin, kun ei ole aiemmin koskaan mulle selästä nuita potkuja tehnyt. Ensimmäinen hutasu tuli kun lähdettiin kaartumaan ensimmäiseen kulmaan kentällä. Toinen tuli vasta kun otettiin pätkää harjotus ravia ja kaarrettiin voltille. Pakostakin pisti sitten miettimään että taitaa tämä meidän kuukauden käytössä ollut Jaquar satula ahdistaa sitä nyt jostain.

Taake liikkuu hyvin, joten kovin jumissakaan se ei voi olla. Nimittäin kun se on jumissa se kulkee vain turpa taivasta kohden selkä notkolla ja hyvin tahmeasti. Nyt kuitenkin työskentely on tosi hyvää ja se kulkee kauniisti oikein päin, vaikkakin nyt on ilmennyt nämä potku-kiukuttelut. Tällä viikolla tuleekin kengittäjä niin sovin sen kanssa jo Taaken hieronnan ja tutkitaan mistä tämä johtuu. Mulla on itsellä sellainen kutina että satulan selkärangan tila on liian kapea ja se kaarteissa nyt ahdistaa kun maastossa samalla satulalla se ei ole kiukutellut missään askellajissa. No, vikaa etsitään ja sen mukaan sitten taas edetään uusin suunnitelmin. Eikä ainakaan lannistuta kun muuten on kaikki sujunut tosi kivasti hevosten kanssa nyt syksyn edetessä.

Ah, kesä. Nyt kun sataa vettä ja on kylmä ja liukas.

2 kommenttia:

  1. Mites hiekan mahdollisuus tuossa Taaken käytöksessä? Se tuli itselle ensimmäisenä tuollaisesta reagoinnista mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei siihenkin pieni mahdollisuus olisi, hyvä pointti! Ei tullut itsellä koko hiekka mieleen kun on ollut nyt niin kauan maa jo jäässä. Pidän mielessä!

      Poista