25. maaliskuuta 2018

Pysyy piilossa


Ei näy varsulia vielä, enkä ole kerinnyt mahdollisen arpajais idean palkintojakaan kaivelemaan vielä. Noh, hyvin epätodennäköisesti ensi yönä vielä syntyy niin kerkiän hakemaan jotain mahdollista palkintoa tällekin idealleni.Hih, tämmösen kakrun voisin toivoa toisen. Maileri ei ehkä ole mikään näyttely poni, mutta minusta se on shetlanninponiksi tosi kiva. Ja sen liikkeet on tosi hienot kattella ihan livenäki, ei minun kuvat anna yhtään niin kivaa vaikutelmaa kun livenä on.Sillä on aina niin hauskaa, oli se kentällä yksin tai kaverin kanssa. Tämä poni osaa ainakin nauttia joka päivästään. Viikonlopun aikana on hevosteltu taas oikein rytinällä kun on ollut niin mahtavan keväiset ilmat. Yön pakkaset lauhtuu aamulla nopeaan ja päivästä on ollu jo ihan pikku pakkasta sekä kovin aurinkoista. Aivan ihanaa, alkais tuo lumi pikku hiljaa sulamaan pois, vaikka ei se ihan heti sitä näillä korkeuksilla kyllä tee.


En millään malttaisi odotella synnytystä, enkä ole ainoa hihi. Mira on selvästi päättänyt että tämä varsa muhii vähän pitempään. Tänään on vuorokausia 324 joten oripoikien syntymä vuorokaudet on nyt ohitettu!


4 kommenttia:

 1. Tuli jostain mieleen, että miten loimitat hevoset silloin kun on pakkasta lähemmäs -30 astetta? Teillä ilmeisesti on pihatto (kylmä vai lämmin?) eli hepat ovat halutessaan kokoajan ulkona. Onko teillä vapaa heinä vai säännöstelty? Etelässä maneesitallilla hevosta pitävänä aina ihmettelen tallikavereiden hevosten loimitusta, kun helposti näillä nollakeleillä on vielä 2kpl 300-400g toppaloimia päällä (puhumattakaan -20 asteen pakkasista, kun hepoilla saattaa olla jopa 4-5kpl toppatakkeja ja ne laitetaan vaan ulos muutamaksi tunniksi, etteivät "jäädy"..), niin mietin että miten teillä päin hommat hoidetaan pakkasilla :) Oma hevonen tuntuu olevan talvikarvassaan varsin poikkeus, kun sitä ei loimiteta kuin tosi huonoilla keleillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydessä turkissa en loimita lainkaan jos ei kovan pakkasen lisäksi ole kova tuuli. Kylmäpihatto meillä on ja 'vapaa' heinä. Heinät on verkoissa ja verkot vaihdetaan täysiin 3 x pv. Harvemmin kerkeää kokonaan loppua kun uudet vie.

   Nyt kun kevään korvalla on puoli klipattu on öisin käyny pakkanen - 20 ja päivisin putoaa lähemmäs nollaa kun lauhtuu. Taake ja Maileri ulkoilee 150g fullneck toppiksilla. Nyt jos nousisi pakkanen vielä yli - 20,kumpikin saisi 150g alle 300g tallitopat. Näin on pärjänneet loistavasti, jos kylmää pitävät niin sitten paksumpaa takkia niskaan. :)

   Sitten täysturkilla jos olen loimittanut näitä kaikkia niin Simppa ja Taake on ulkoilleet max 200g toppatakilla, Paavolla on ollut 300g. Ponit ilman takkeja.

   Poista
 2. Uutta ulkoasua odotellessa ja toki pikkuvarsulia myös :) Kivoja kuvia jälleen :)Onko Paavo herkempi kylmälle, koska paksumpi loimi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Pave jumiutta selän helposti kovilla pakkasilla. - 15 asti pärjää ilman takkia jos on vain kuiva pakkanen, siihen jos tuuli on kaverina niin pitää kylmää ja seisoskelee takajalat mahan alla tuulta päin. Loimituksella pysyy sitten kunnossa eikä oireile selkää mitenkään :)

   Poista