9. maaliskuuta 2015

248vrk takana ja kotia etsivät porokoirat

Nappisilmä Malla. Kuva: Laura Haataja

 Jokunen vuorokausi vielä ponilla edessä. Vielä mammalla nousee jalat kepeästi tarhassa kun intoutuu välillä ruuniin laittamaan liikettä. Hauska seurata kun poni on virallisesti lauman hierarkiassa kolmantena, mutta se silti pistää kyllä koko äijäkööhriin liikettä kun niin haluaa. Tänäänkin se ihan tahalteen iltaruokien syönnin jälkeen pisti Tanelin ensin jolkottahmaan jokusen puun toiselle puolen. Seuraavana lähti Taake ja sitten myös Antti suostui siirtymään mamman tieltä jotta se sai nuohota viimeiset pienet hivenet lumen päältä leivänmuruja.

Melkonen jytke kävi massussa, sen mitä kerkesin sitä hipelöimään syönnin aikana kun mamma päätti kiukkusena että minun mahaa et muuten hiplaa. Ja sen myötä katosi hetkeksi paikalta. Täytyy yrittää huomenna kuvailla poniakin taas kun on aikaa, ainakin hetken verran enempi kuin aiemmin.

Vauvoista puheenollen, koiravauvat on kasvaneet kohisten ja uros aukaisi silmänsäkin jo viikon ja päivän ikäisenä, tyttö pari päivää jälkeen. Mahottoman isoja möhköjä nekin jo on.

Sitten jokunen lukija saattaa muistaakin Kätkän pentueen mikä syntyi joulukuun 2.päivä, mistä Kaihti tyttönen on. Minun sedän vaimolle meni näistä pennuista kaksi tyttöä. Tänään kuitenkin he soitti mulle aamusella että täytyy tytsyille etsiä uudet kodit kun heillä on puhjennut allergia. Tosi ikävää heidän kannalta, ovat kiintyneet pentuihin jo kovasti. Mutta toisaalta onneksi tuli ilmi tässä vaiheessa kun pennut ovat vielä "pieniä", eikä esimerkiksi vuoden päästä. Tytöt muuttavat meille 'sijaiskotiin' huomenna.

Jos tiättä jonku joka ettii näpsäkkää narttukoiraa harrastamiseen, kotikoiraksi, mihin vaan seuraksi, työkoiraksikin niin täällä olisi kaksi 14vk:sta rekisteröimätöntä porokoiraa kotia vailla. Pennut on madotettu, rokotettu ja sirutettu, ell todistus löytyy mukaan. 
Yhteyttä voi ottaa mantylahentalli@outlook.com

Malla. Kuva: Laura Haataja

Saana tyttönen. Kuva: Laura Haataja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...