25. huhtikuuta 2015

Karvaiset, kuraiset, tarhamöllöt

Rento viikonlopun alku. Hevoset on nauttihnee suht lämpimästä kelistä auringon paisteessa päikkäreitä ottaen. Ponin massussa käy tasanen pauke aamu ja ilta ruokien aikaan. Päivisin liikettä ei ole silmämääräisesti isosti havaittavissa, jos ei erikseen mene pitemmäksi ajaksi massua hipelöimään. Muutamia potkuja mutta hyvinkin äkäisiä sellaisia.


Kevät tulee kohisten ja meän tarha alkaa näyttää kyllä siltä. P*skaa on joka tuutti pullollaan sekä syksyllä poljettuja heiniä alkaa puskemaan läpi joka paikasta. Ah kevät, niin mukavaa mutta silti ihan yhtä kamalaa aikaa. Karvoja lentelee tuulessa pitkin pihaa, tuntuu että kun erehtyy jossain päin tonttia turpansa aukasehmaan on se samantein täynnä karvoja.

Mira on tällä hetkellä kaikkea muuta kuin edustavan näköinen mamma. Ponin irtoava karva näyttää likaisen harmaalta ja se kutiaa tietenkin. Entistä harmajammaksi poni muuttuu kun se hankailee kankkujaan ja ryntäitään puihin. Ja puista kyllä huomaa sen. Vaan sitähän tämä kevät on. Kaikki törky tulee lumen alta esiin ja hevosia kutittaa irtoava karva. Samalla linjalla menhään kyllä paimentenkin kanssa. Jokainen meidän lauman aikunen on alkanu kovalla tohinalla puothaan karvoja. Miehta on sitä tehnyt jo jonkin aikaa kun sillä on juoksut olleet juuri. Toiset on alottaneet nyt joten harjattavaa tontilla riittää, joka nurkassa ;)

Edustavan näköinen ponimamma vuorokausilla 295.

Koira vaavit täyttivät keskiviikkona 8vk, tänään on virallinen 2 kuukautis synttäri päivä ja uros lähti maailmalle omaan kotiin. Ikävä tuli poikaa, onneksi sillä on hieno koti odottelemassa vanhemman koira kaverin ja lammaslauman kera. Tyttö jäi vielä odottelemaan kotia. :) Keskiviikkona kävimä eläinlääkärin tarkastuksilla ja pentuset sai sirutkin samalla. Terveitä lapsia molemmat.


Huomenna meillä ei olekhan tunteja tiedossa kun kenttä on melko lällyä, joten "kelirikon" vuoksi odotellaan kentän kuivumista ja pojat on näin ollen maasto kuurilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...