24. toukokuuta 2015

Elämän Ihme


Nyt on tälle päivää hetki istahtaa koneelle ja näpytellä eilis illan tapahtumat. Ja laittaa Junnusta ihan järkkärillä räpsittyjä räpsyjä.

Eilen klo 17.30 aikaan tallissa huomasin Miran nisissä maitotipat. Tai "kristallitipoiksi" kutsutut tipat. Arvelin että tänä yönä luultavasti jotain voisi jo tapahtua. Vesien lisäilyä Antille ja Miralle, ne kun joutuivat koko päivän olemaan sisällä karmean "syysmyrskyn" vuoksi. Ilma oli kylmä ja vettä tuli vaakatasossa koko päivän. Jätin kaksikon sisään kun Miran uusi sadeloimi ei ole tullut postissa ja ilman loimea en tuohon keliin viitsinyt heittää ulos, niin Antti jäi muorin kaveriksi sisälle.n. 21.00 iltaheiniä ja rehujen anto, vesien lisäily. A ja M söit sisällä rehunsa tyytyväisinä ja Taake ja Taneli mutustelivat ulkona omansa. Pojilla on pihalla heinää tällä hetkellä jatkuvasti, joten sinne ei erikseen niitä tarvinnut käydä laittelemassa. Ponin tipat muuttuneet vielä vaaleammiksi.

n.23.00 aikaan menin lisäilemään sisälle vielä heiniä ja vesiä tarvittaessa. Samalla iltatarkistus ponin tilaan, hengitti hieman puuskuttaen pieni hiki kupeilla havaittavissa. Me kun ei netti yhteyksien vuoksi saatu kameraa toimimaan, täytyi kurkkia talon portailla penkin päällä ja yrittää kurkkia tallin ikkunasta sisään jotta näkisi mitä siellä tapahtuu häirittemättä kuitenkhan ponia. n. 23.15 Tallissa oli käynnissä mahoton piehtaroiminen ja paikan vaihto. Kyljet näkyi kohoilevan melkosta tahtia, tästä saatto arvata supistuksen olevan jo käynnissä. Hiippailin tallin oven ikkunan taakse katsomaan kuinka hommat sujuu. Itsellä oli levoton olo sen suhteen menisikö kaikki hyvin joten menin talliin sisälle jotta näkisin paremmin. Mira ei noteerannut minua mitenkään vaan jatkoi omia töitään, joten jäin paikoilleni katsomaan.

23.30 Varsa syntynyt. Kaunis, pieni, tumma ihme makoili heinien päällä, takapää osaksi vielä Miran jalkojen välissä. Varsa liikehti ja päästi pienen äänen, Mira aloitti lempeän hörinän ja nuoli varsaa otsasta. Voih, olin myyty.


  
23.45 Ori oli jo omilla jaloillaan ja haparoivin askelin käveli ympäri karsinaa, kunnes alkoi hamuilemaan maitobaaria. Aluksi Mira ei millään olisi halunnut olla paikoillaan varsan mennessä nisille vaan kääntyi aina suoraan varsaa päin sitä puhdistaakseen. Jossain kohtaa varsan kanssa saima kuitenkin homman toimimaan ja Miran pysymään paikallaan ja maitobaarin käyttö alkoi sujua.

00.35 Tuli varsapihka ja maitobaarin käyttö jatkui. Varsa on koko ajan ollut oikein pirteä ja reipas, terveen oloinen kaveri. Miran jälkeiset irtosivat hyvin ja kaikki meni hyvin. Kun olin vielä varmistanut varsan maidon saannin lähdin itsekin sisälle hetkeksi lepäämään, jotta Mirakin saisi rauhassa levättyä pojan kanssa.On tämä kyllä liikuttavaa, ensimmäinen oma kasvatti varsa saapui onnellisesti maailmaan. Miran ollessa ensi synnyttäjä 17v oli meillä paljon riskejä ilmassa, mutta kaikki meni hyvin, onnellisesti. Olen väsynyt mutta Onnellinen. Kaksikolle tein oman tarhankin tänään aamutuimaan, jotta saavat ulkoilla enemmän kun ilmat lämpiää. Tänään olivat about 10min tarhassa sillä aikaa kun siivoilin karsinan. Samalla tuli otettua muutama kuvakin niistä kun oikein intoutuivat vähän ravailemaan. Luojalle Kiitos että kaikki meni hyvin. Kyllä se on Elämän pieni Ihme.
11 kommenttia:

 1. <3 Hän on niiiiin ihana! Arvasin tämän jo silloin viime kesänä, kun Mira lähti Banaanin luokse, ihan järkyttävää ponivarsakuumetta luvassa. :D Maisakin haluaa tuollaisen! Oikein paljon onnea uudesta perheenjäsenenstä ja ensimmäisestä omasta kasvatista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Hän on kyllä <3
   Eihän sole Maisalla kun käyä hellustamassa ;)

   Poista
 2. Onnea uudesta pienokaisesta, on kyllä söpö kaveri!

  VastaaPoista