3. toukokuuta 2015

Vappu meni koiraillessa

Lpk Kaukametsän Kätkäläinen

Tosiaankin, erilainen vappu oli meillä tänä vuonnakin. Viime vuonna vappu meni näppärästi kotona ollessa ja päivystäessä aamunousua navetalle. Tänä vuonna paistateltiin ensin lämmintä, aurinkoista päivää heposten kanssa pihalla ja iltasella pakkasin Kätkäläisen autoon ja suunnattiin Lauran mukana Pellon RohkiHallille agility reeneihin. Laura kokeili siis ensimmäistä kertaa Kätkän kanssa treenailua, oli hällä oma koira ja toinenkin laina koira mukana. Kätkä oli näistä koirista ainoa joka oli ensimmäistä kertaa reeneissä.



Lauran valmentaja kehui Kätkän olevan nopea oppimaan sekä lupaava aksakoira. Yritämmä nyt päästä säännöllisesti kerran viikkoon kulkemaan Lauran mukana reeneissä. Mie olen vannoutunut pysymään vahvasti kameran takana kuvaamassa parivaljakkojen kehitystä ja tsemppaamassa tottakai! Myönnetään, liian tekninen laji meikäläiselle. Enkä osaa innostua koiran kanssa leikkimään kun kantapään kautta olen takaraivoon hakannut paimennuksen vuoksi Rauhallisuuden. Varsinkin Kätkän kanssa painotettiin pysymään Hyyyyyyvin Rauuuuhallisena. Joten, yli innokkuus on vaikeaa :)


Lauantaina käythin Miehtan, Kätkän ja Kaihtin kanssa taas Pellossa koirailemassa Hallilla. Eläintenkouluttajan näytössä oltiin "oppilaina". Miehtan kanssa opeteltiin sivu-käskyä, en ole sitä ikinä koskaan yhdellekään koiralle opettanut. Nyt sen varmaan osaankin, sen verran hyvät opit tuli ja koira hoksasi homman nopeasti. :) Kätkä oli vain seuraneitinä. Kaihti opetteli vähän hihnakäyttäytymistä ja luokse tuloa. Hienosti meni pentunenkin. Fiksuja koiria.


 Kätkän ekat reenipätkät videolla.

Vappuaattona pääsin kuvailemaan tosiaan ponskin päiväunia, se lekotteli rauhallisena nukkuen Antin ja Tanelin välissä. Taake oli mussuttamassa heinää verkosta tarhan toisella puolen ja kolmikko aukealla ottamassa aurinkoa. Rinsessa ja sen henkivartijat. Kamerassa sattu olheen pitkä putki paikallaan enkä jaksanu alkaa lyhyempää vaihtamaan kun pelkäsin ponin nousevan ylös jo siinä vaiheessa kun jään putkea vaihtaan :D



Tarha on todella edustavan näköinen kuvissa, siivous oli vielä keskeneräinen ja poni oli tottakai valinnut paskasimman paikan nukkumiseen, minkä oli tarhasta löytänyt. Mutta sinänsä fiksu veto, olihan se kaikkein lämpimin paikka makoilla, kun muualla on vielä lunta. Ja pihattoon kun ei aurinko sisälle paista ;)


Karvaläjä...

ZzzZZzzz....

Ponin vuorokausia täyttyy tänään 303, jäljelle jää siis enään 32 LA:n. Tässähän alkaa hieman jo jännittään!



2 kommenttia:

  1. Kätkä on kyllä super <3 Ja voi ei nuita ponin unikuvia, voiko olla herttasempaa otusta?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih =)
      Mäntti on kyllä positiivinen ylläri monella osalla :D

      Poista

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...