25. heinäkuuta 2016

Helle kelit hyötykäyttöön


Miralta ja Tuimalta kuvaterkkuja! Tuima on kasvanut ihan mahottoman paljon, se on melkoinen bodari jo verrattuna veljeensä saman ikäisenä. Hassua kuinka ne onkaan erilaisia. Mira ja Tuima kotiutuvat näillä näkymin viikon päästä, ihanaa.

Tuima melkein 2kk, Kuvat Päivi V.

Maaston jälkeen uimakamat niskaan ja järveen.

Hitokseen lämpimät kelit on tarjoilleet hevosille jo monta päivää uittotreeniä. Taakesta on tullut oikea vesipeto ja se mielellään menee uimaan ja ihan niin syvälle että joutuu uimaan. Totta vähän viileämpi järvivesi vaan tuntuu paremmalle.

Kohta on melkein täyden viikon pidellyt päivisin lämpöt helposti yli +25 asteen, yöt onkin sitten olleet hieman viileämpiä jo kymmenessä asteessa.


Naapurin ori Forkkukin tuli tyttöjen maaston jälkeen uimaan. Tämä kaveri se tykkää räiskiä tuolla ja kauhoo vettä molemmilla etusilla. Vesileikit on parhaita, ilmeisesti. Oikeasti mie olen sitä mieltä että Forkku ei ehkä osaa uida. Etujalat nousee joka kerta veden pinnan yläpuolelle kun oria pyydetään menemään sen verran syvälle että etujalat ei enään ylety maahan vaan joutuisi uimaan. Se ponnistaa ylöspäin ja vaihtaa suuntaa samalla eikä näin ollen mene koskaan syvemmälle. Tätä toimintaa se teki viime kesänäkin, niin jotenkin uskon sen olevan uintitaidottomuudesta johtuvaa.

Onnea on oma ranta ja järvi missä hevosia voi viilennellä, kaverinkin kanssa!
Suokkien elämä muuttuu lähiaikoina myös. Leimu muuttaa kotiinsa elo-syyskuun aikana ja sille on kotiin kaveri etsinnässä. Toivotamme siinä kohtaa Leimulle kaikkea hyvää kotiin ja ehkä se vielä käy kylässä myöhemmin. Pihattopaikka saattaisi näin ollen olla vapaana meillä. Tanelin kinner on taas vähän oireillut, mutta sitä nyt seuraillaan tiukkaan. Onko vaan riekkunut omiaan vai aiheuttaako kalkkeuma vaivaa jälleen. Toivotaan että se olis ensimmäinen vaihtoehto.

Ponit kotiutuvat osa ehkä viikon päästä kuten yllä mainitsinkin ja Maileri haetaan elokuun lopulla. Sekä eräs ponipoika muuttaa meille myös Mailerin painikaveriksi sekä ajoponiksi. Uusia tuttavuuksia siis syksyn tullen tiedossa. Nyt vielä nautitaan uintikeleistä ja mikä tärkeintä, heinänteko keleistä! 


2 kommenttia: