22. kesäkuuta 2016

Tervetuloa Maisa

Tytöt ja Tuima. Postauksen kaikki kuvat Jessica Ruponen

Mira ja Tuima saivat kesävieraaksi monille KavioillaKoparoilla-blogista tutun shettistamma Maisan. Maisa tulee olemaan ponien kanssa suhteellisen usein postauksien parrasvaloissa. Tammojen pään menoksi on suunnitelmia, mutta tärkein niistä tietenkin jatkuva 24/7/ laihis, jota allekirjoittanut harrastaa myös siinä sivussa.

Mikä voi olla mukavampaa kun laiduntaa laihduttaa kesä kaverin kans? 


Maisa ajeltiin eilen hakemaan kotoaan ja tammuska käveli tyytyväisenä mitään kyselemättä vieraan ponityttösen perässä autoon. Aivanko he ois aina sinne kulkeneet yhdessä. Matka meni hyvin ja kotia päästyä otima Mira ja Tuima ja vietiin kolmikko tutustumaan laitumelle. Tasaselle pohjalle jos joku sattuu jotain keksimään. Alku näytti oikein lupaavalta, Maisuli tutustui hieman Tuimaan ja Mira reakoi vain ruokaan. Kunnes Maisa lähti kävelemään Miran takaa toiselle puolen syömään ja mamma hokasikin että hitto täällähän oliki joku muu varsan lähellä. Välillä melko keveästi persustaan nakellen Mira teki Maisalle selväksi kuka määrää ja että varsaa ei katota, eikä ainakaan kosketa.

Alku meni vähän paikkoja etsien mutta hyvin nopeaan rantatarhassa tammat löysivät paikkansa ja Tuimakin sai jo rauhassa nukkua ilman että äiti koko ajan hyppää toiseen suuntaan. Ilta meni rauhallisesti. Tammat otettiin sisään yöksi ja Mira osoitti Maisalle mieltä aluksi vähän potkien seinää. Nopeasti tästäkin rauhoituttiin. Seurailin kamerasta jonkun tovin että tunteet alkavat viilentyä Miralta jotta aamullakin vielä olisi tallin seinät pystyssä. Ainoa mistä Mira Maisaa komensi oli kun tammuska katsoi varsaa muutaman sekuntin liian pitkään. Vilkasta sai, mutta jos Maisa jäi katselemaan kertoi Mira seiniä pitkin ettei se ole sallittua. Ties vaikka toinen kokeilis Tuiman hältä viiä?Tunteet on kuitenkin yön aikana viilenneet ja aamun uloslaitto sujui ilman suurempia juttuja. Mira ihan varmuuden vuoksi ajatti Maisan kauemmalle heinäsutille syömään, mutta ei potkimalla ja juoksemalla vaan vaan käveleskeli kohti korvat luimussa ja Maisuli siirtyi paremmille heinille. Tuima on ollut vähän ihmeissään äidin karseasta käytöksestä. Varsasta olisi niin mukava tutustella uuden hoitotätin kanssa. Vaan eiköhän sekin onnistu kun mami tottuu uuteen ystäväänsä.


Aurora pääsi aloittamaan Maisan kuntokuurin jo eilen. Voiko ponityttö enempää toivoa; Ihana kärryttely poni koko kesäksi joka vielä kirsikkana kakun päällä rakastaa uimista! Oispa itelläkin silloin nuorena likkana ollut mahdollisuus tälläisiin kesälomiin. Vaan ei ihan arpaonni suosinut silloin. Nyt on mukava kun voi toiselle tarjota mahdollisuuksia niihin mitä ei ite koskaan saanut ja kattella naama vihreänä niien menoa, hihi.

Villitin hoitotäti lomailee.

Tuima täyttää huomenna 3 viikkoa. Mihin ihmeeseen tämä aika oikein menee?2 kommenttia:

  1. Ei, mä en vaan kestä näitä kuvia, on kyllä ihan liian sulosia :3

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista