27. toukokuuta 2016

Treeniä, laidunta ja vettä


Elämä helpottaa (kopkopkop) taas toistaiseksi. Taaken jalka alkaa olla paranemaan päin, luultavasti. Ainakin se liikkuu puhtaasti kaikki askellajit. Yön jäljiltä jalka turvottelee vielä vuohisen kohdalta ja sen yläpuolelta mutta liikkeessä ja kylmäyksessä se sulaa normaaliksi. Ärsyttävää, alunperin epäilty rivi ei sitten olekaan riviä vaan jotain muuta ihmeellistä. Rupi nimittäin kiertää vuohisen etupuolelle myös. Tällä hetkellä rupea ei ole ja ihokin on alkanut paranemaan.

Laura kävi sunnuntaina pitämässä meille tapakasvatuskurssin koirien kanssa ja samalla läpiratsasti Taaken ja Leimun. Kumpaakin hevosta voisin kyllä päivän vaan katsoa kun joku ratsastaa. Leimustakin tulee hieno, takaosaan lisää lihasta ja tamma alkaa näyttää kivalta.Tanelin jalkakin on pysynyt hyvänä ja ruuna on päässyt kenttäilyn makuun hiljakseen. Sekin on kuitenkin touhunnut omiaan ja elelee tällä hetkellä etukengittä kun on polkenut molemmat irti. Ja kumpaakaan ei enään löytynyt tarhasta. Noh, se liikkuu kuitenkin myös. Vesitreenit on alkaneet olla myös Tampulan jokapäiväistä reeniä.
Miran masu kasvaa tohinalla, tänään vuorokausia 307, jäljellä 15/28. Jännää! Minusta tuntuu että tämä tulee samoille vuorokausille kun Maileri tai ehkä jopa ennen. Saapa nähä, liikkuvaisempi kaveri siellä kuitenkin on kun mitä ori oli. Ori on kasvanut äidistään jo ohitse. Eilisillan kotimittauksella saatiin edestä 97cm ja takaa 101cm. Iso poika jo.

Maileri kokee elämässään pian jotain uutta, ihan uus lauma, ihan uudessa paikassa. Meän hevosista Maileri on päässyt viettämään eniten aikaa vihreällä ja eilen pääsi koko poika kööri naapurin hevosia myöten vihreälle. Pari tuntia pojat kerkesi laitumella aikaa viettämään. Tänään menevät iltapäivän puolella sinne ja saavat olla iltaan. Lauantaina mahdollisesti koko päivän. Sunnuntai aamuna pakataan Maileri autoon ja lähdetään viemään sitä ori laitumelle painimaan muiden samanikäisten ja kokoisten orien kanssa.


Taake oli kentällä eilen hetkittäin tosi hyvä ravissa. Laukkaa ei isosti harrastettu mutta muutamat nostot otettiin kumpaankin suuntaan. Rauhallisena ja hyvänä. On se kiva ruuna kun sais oman istunnan kuntoon, ite on kuitenki jokseenki oppinu omaansa jo ratsastaan. Eiköhän me joskus kehitytä edelleen, kun ei vaan tulis pitkiä taukoja aina kun hetken tuntuu hyvältä.

Jos joku ihana on innokas tekemään ulkoasuja ja bannereita niin huikatkaa sähköpostiin mantylahentalli@outlook.com "Palkkaus" sovittavissa ;)

2 kommenttia:

  1. Voih, soisi teillekkin jo onnen kääntyvän ja auringon alkavan paistamaan, terveitä päiviä tuomaan. Siihen Miran varsomiseenkaan enään montaa päivää mene, jännitävää odotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin tekisi. Kyllä viimeinen reilu puoli vuotta on ollut sitten surkeaa aikaa, ainakin se siltä tuntuu. 310 vuorokautta on tänään, Mailerin vuorokausille 12 jäljellä :)

      Poista