11. helmikuuta 2017

Parempaan päin


Maileri esittelee uusia takkeja. Ponilla tuli juoksuttaessa hiki joten pikkupakkasella takkia niskaan jotta kuivuu. Maileri on nyt pysyny lihomatta vaikka isojen poikien kanssa tarhaakin kaikki yhdessä. Väliaita on aukastu joten pojilla on kaksi pihattoa käytössään, voivat majottua missä tykkäävät jos sisälle haluavat mennä.



Kauan odotettu tiistai oli ja meni ja Laura kävi läpiratsastaan Taaken ja Puten sekä huuteli mulle hetken aikaa kun ratsastin Taakella. Kyllä oli niin tarpeen nämä huudot sekä osaavamman ratsastus. Olin saanu Taakea ratsastettua vähän vempulaksi jonka Laura sai onneksi hyvin korjailtua hetken ratsastamisen jälkeen.

Itse sitä taas huomasi kuinka pitäis muistaa käyttää kenttäillessä myös ne ulkoavut eikä vaan aina huutaa toisille niistä. Hohho, mutta helpompihan se on aina huuella, meeppä tekemään itekki ja huutele vasta sitten, eikö vaan. Siltä minusta ainaki tuntu.






Taaken kanssa nyt vaan paljon taivutteluja ja kiemurauria, ympyröitä ja siirtymisiä. Niitä kun jaksaa ratsastaa kunnolla saa aika kivan hevosen alle. Tänään tytöt pääsi ratsastaan Taakella ja Putella. Aurora ratsasti ensin Puttea hetken ja Veera Taakella. Puten ensimmäisten laukkojen jälkeen vaihettiin ratsastajat toisinpäin jotta Aurora sai osaavampana ratsastaa Taakellekin siirtymä työskentelyt sekä laukannostot. Veera sai ottaa laukat Puten kanssa kun se on helpompi ratsastettava eri ratsastajille. Voi että mie olen tyytyväinen nyt kun Putte liikkuu puhtaasti ja ilosemmin kuin aiemmin. Tiistaina ei ollut tietoakaan ontumisista ja laukatkin nousivat käynnistä, jopa kipeään suuntaan. Joka ei siis enään ole kipeä. 









Paljon vähemmän oli havaittavissa hännän viuhtomista ja ruunaa ei tarvinnut pungertaa liikkumaan koko ajan vaan se liikkuu omasta halustaan nyt paljon paremmin ja vähemmällä käskemisellä. Ehkä siitä tulee vielä hevonen, mukava opetushevonen.









Auroran ja Taakenkin yhteistyö vaan paranee kerta kerralta. Välillä on ollut paljon reenipaussia ja on tuntunut ettei hommat oikein toimi pitkän tauon jälkeen mutta niin ne vaan kuitenkin edistyy.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...