7. toukokuuta 2016

287 Vuorokautta


Niin ne vuorokaudet vain menee ja tämänkin odottamisen loppuminen alkaa olla jo hyvinkin lähellä. Jännää! Toissa päivänä kuvailtiin Auroran kanssa Miraa, käytettiin sitä ihan lenkilläkin siinä samalla kun etsittiin kivaa kuvaus paikkaa, tuloksetta. Räpsittiin niitä sitten jokunen ihan muuten vain, vaikka sitä tosi kivaa paikkaa ei löytynytkään. Kuvissa vuorokausia on siis 285. Tänään tulee 287 täyteen ja edessä on enään 48/35. Hurjaa kuinka tämä vuosi on mennyt nopeaan. Mailerillakin on ihan kohta virallinen syntymäpäivä.Maitoa mamma on tehnyt reilun viikon jo, en tiedä johtuuko se näistä lämpimistä keleistä vai mistä. Tisut alkaa olla kuitenkin suht pulleat. Varsakin muistaa liikuskella tietyin väliajoin Miraa hyvin häiritsevästi. Tamman häntä viuhtoo tarhassa hyvinkin 'tiukasti' puolelta toiselle ja välillä kousataan ihan tökkäämällä kylkeen. Hyvä vain kun on liikkuvaa sorttia.

285 vuorokautta

Vuosi sitten 310 vuorokautta

Toisetkin ovat päässeet taas normaalisti liikkumaan maastoon. Taake on käynyt kärryilemässä ja ratsastettukin on. Eilen kävimä Auroran kanssa maastossa pitkästä aikaa kaksin. Aurora lähti Taakella ja kokeili ekaa kertaa Inzelliä, kyllä se taitaa olla satula mikä meille jää. On sen verran hevonen muuttunut ratsastettavuudeltaan paremmaksi.


Mie lähin Leimulla. Tais olla muuten eka kerta kun istuin tamman selässä. Laitoin tammuskan heti alusta pitäen töihin enkä antanut sen lusmuilla. Vitja että se oli raskas kädelle. Tuntu että lähtee omat käet irti ko toinen painaa niin kättä vasten päätä alas. Hetkittäin se kyllä keveni kun pyysi sitä ylempään asentoon, vaan kohta valui taas alas painamaan. Ehkä se on vain sitä voimattomuutta, toki kuolaintakin voisi kokeilla eriä.

Leimusta kuoriutuikin oikea laukkaponi. Isomman ravin sijaan se nostikin laukkaa ja tamma vallan hölmisty kun ylämäen alkaessa pyysin sitä kovempaan laukkaan. Ei se hirmuisesti vauhtia kiihyttänyt mutta vähän kuitenki. Ei Leimusta isoja vauhteja taida koskaan lähteäkkään kun on enemmän työhevossuuntainen tammuska. Hiki meillä tuli, molemmilla, hih.


2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Meidänkin tamma alkoi kasvattaa utareitaan yli viikko sitten, vaikka vuorokausia on kasassa vasta 288... Taitaa siis johtua lämpimistä keleistä tuo aikaisin maitoon tulo, mutta toivotaan ettei varsat kuitenkaan syntyisi ennenaikaisesti!

  http://pysteliina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin mie luulen että se keleistä johtuvaa on :)

   Oi, liityn lukijaksi. Mukavan oloinen blogi ja kiva seurailla miten teidän tiineys etenee kun on näin samoilla vuorokausilla :)

   Poista