18. toukokuuta 2016

Hakkaa päätä seinään

Jalkojen kylmäystä

Taas on mennyt postauksesta ihan liian kauan, vaan ei ole ollut oikein fiiliksiä postailla. Jälleen kerran parin viikon mahtavuuden tilalle on tullut kohta pari viikkoa pelkkää kiroilua. Taakehan oli jo hetken ihan superhyvä uudella satulalla ja kas kummaa, me löydään taas päätä seinään ja pidetään saikkua. Viime viikon tiistaina Taake ontui vej ja sitähän sitten tutkin missä vika. Vuohisen ylärajasta varpaan alapuolelta paksuimmista karvoista löytyi jotain rupea joka sitten oli kerinnyt muhia ihon jo melkein vereslihalle. Sitä sitten pestiin hexocilillä kun karvat leikeltiin pois ja laiteltiin betadine haudetta yöksi. Impparihan siinä herra herkälle oli jo kerennyt kehkeytyä minkä vuoksi ontui jalkaansa.


Keskiviikkona turvotus oli jo hitusen laskenut, kylmäys ja kävely laskivat sitä vielä lisää. Iltasella se näytti jo suht hyvältä ja hauteella jatkettiin. Torstai aamuna jalka oli taas ihan toista ääripäätä, polvea myöten paksu joten soitin eläinlääkärille. Kylmäys ja kävely vaikuttivat jalkaan taas sulattaen sitä ja ell kävi katsomassa. Lääkekuuria ei kuitenkaan vielä aloteltu vaan jatkettiin samoilla hoidoilla kun tähänkin asti.


Viikonloppuna jalka oli aamuisin hitusen paksumpi mutta kylmäykset ja kävelytykset laskivat sitä koko ajan ja iltaisin jalka näytti ja tuntu tosi hyvälle. Maanantai aamuna turvotus oli vain vuohisessa ja polven sisäosassa. Nekin laski taas iltaa kohden. Eilen aamulla polvi olikin sitten kuin jalkapallo ja sitä piti ontuakin kun oli kipeä. Kipulääkettä naamariin ja soittoa eläinlääkärille taas. Ajelin sitten päivällä antibiootteja ruunalle hakemaan. Polven turvotus kuitenkin laski taas kylmäyksellä ja kävelytyksellä. Huoh, on niin raivostuttavaa. Tänä aamuna on käyty taas seisomassa järvessä ja kävelemässä tienpäällä. Jalkaa ei enään onnuta ja polven turvotus on laskenut eilisestä mutta paksu se on silti vielä. Ottaa niin kupoliin, aina, aina on jotaki. Hetken kerkeää nauttia hyvistä fiilingeistä kun taas hakataan päätäs einään senkin edestä. Onneksi muut hevoset toimii ja kulkee hyvin.


Näillä mennään mitä on annettu, lääkitystä, kylmäystä, kävelytystä ja haudetta, siitä on minun ja Taaken päivät tehty. Toivottavasti muilla menee paremmin kuin meillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti