2. toukokuuta 2016

Vappu toi lämmön


Vappua juhlistettiin lämpöisessä säässä näilläkin leveysasteilla. Aamusta asti touhusin ulkona haravoiden kuivuneita paikkoja ja siivoamalla pihaa kesän tulo kuntoon. Pihatto ja sen edusta kokivat myös haravan voiman vaikka siellä pieni kaivinkone touhuaakin harva se päivä tällä hetkellä. Eli suomeksi minun haravointi oli tyhjää työtä iltapäivällä käynnistyneen kaivurin edellä. Noh, hyötyliikuntaa, hyötyliikuntaa.

Leimu pääsi vappu ajelulle hakemaan hikeä pintaan puolen päivän aikana jo. Tammalta pyydeltiin kärryjen kanssa isompaa ravia 8km hölkkäpätkällä, minkä se on saanut välillä mennä vaan omaa tahtiaan hömpsyttämällä. Nyt kun se on selkään saanut tavaraa ja kyljetkin on menneet piiloon pysty alkaa reenaamaan vähän paremmin. Joten liikettä esiin jotta takapääkin alkaisi vahvistua. Pikku hiljaa hyvä tulee. Leimu mahtaa olla kesällä kovin kaunis, ainakin sen tummanpuhuva kesäkarva alkaa olla jo hyvin näkösällä.


Maileri kävi Auroran toimesta kantamassa valjaita ja ohjasajo meni jo ilman taluttajaa. Näpsäkkä poitsu. Pienen lenkin jälkeen Maileri tutki kahvistelijoiden kahvikuppia ja olisi sekin päivä kahvit hörpännyt jos olisi annettu. Myös ilmapalloon tehtiin tuttavuutta! Moistahan ei olla ennen tällä tontilla nähtykkään. Ilosesti virnuileva keltainen kätyri sinisissä farkku pöksyissään ei saanut Mailerissa isoakaan reaktiota aikaan. Mitä nyt hitusen pyöritteli silmiään kunnes totesi että se on ihan ok ja sitä ois voinu vaikka vähän maistaakin.Taakekin pääsi samaiselle vappuhölkälle Auroran ja Roosan toimesta. 8km lenkillä oli taidettu ottaa pätkiä vähän reippaamminkin. Ruuna reipas oli hiessä korviaan myöten kun se kotia tuli. Toki painavat koppakärryt, raskas pohja ja lämmin ilmakin tekivät tehtävänsä. Mutta mikäs sen mukavampaa lenkin jälkeen kun pesulle pääsy! Ällöttävät talven hiet pois turkista. Kyllä ruuna nautti lämpöisestä vedestä, takkia niskaan ja pihattoon piehtaroimaan olkiin. Mukavaa.

Näistä touhuista oli meidän vappu tehty. Miran maha-asukki on alkanut enempi ilmoittamaan olemassa olostaan. Tietyin väliaijoin mamma heiluttelee häntää tarhassa ja komentaa kylkeen tökkäämällä kakaraa lopettamaan. Taitaa olla tammavarsa tuloillaan? Maileri oli niin hiljanen kaveri että se ei potkinut kun kättä vasten ja silloinkin vain kerran ja ärhäkästi. Tämän kaverin sain videollekin. Maitoakin on alkanut kertymään tisuihin jo, vaan eihän tässä enään kauaa olekaan itse h-hetkeen. :) Kuvissa vuorokausia Miralla 279, tänään ollaan vuorokausilla 282. Jäljellä siis enään 53/40
2 kommenttia:

  1. Mailerihan mennee ko vanha tekijä! Nuorena se on vitsa väännettävä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maltillisesti ko otethaan :) Nyt on harrastettu vaan kerran viikkoon/kahteen. :)

      Poista