23. elokuuta 2015

Heinä töitä ja Rock´n´ Rolls Day

Kyllä on taas mennyt päivät lentämällä. Alkuviikko vielä oli normaali mutta keskiviikon jälkeen on kyllä vain lennetty paikasta toiseen joten hevoset on saaneet vapaata.


Torstaina mulla oli puoti päivä ja kaupan sulkemisen jälkeen kuskailin koiraa aksareeneihin. Hyvinhän siellä meni, paremmin joka kerta. Olen herätellyt koirien omaa blogia henkiin, joten paimenten päivistä voit tästä lähin lueskella täältä. Perjantai aamuna kävin avustettavan tykönä touhuamassa parin tunnin verran jonka jälkeen suuntasin volvon keulan kohti Lohijärveä. Tiedossa olisi päiväksi hevosille heiniä- touhua.
 
Ensimmäisenä perille päästyäni käppäilin sisälle kahvistelemaan. Kahvien jälkeen kasailtiin juomapulloja ja hankoja valmiiksi ja siirryttiin pellolle. Ensimmäisenä alettiin purkamaan heinät seipäiltä alas karheelle jotta ne voidaan sitten paalata. Kyllä oli hyvän kuivan heinän tuoksu sitten makia, näin sateisen kesän myötä oli vähän kysymysmerkkinä saadaanko heinää ollenkaan. Saima yhen poromiehen tulleen rattorin kanssa ajamaan heinät pieniin paaluihin. Niitä sitten paiskottiin toisen rattorin kärrylle ja sieltä latoon säilöön. Alunperin veikattiin että saadaan paaluja about viitisen sattaa kappaletta, mutta niitä tulikin hyvin. Reilu tuhannen pientä paalua! Saa talven syötellä ihan reilusti hevosille heiniä kun pyöröpaaluja on tehty ja kun näitä pieniä tuli näin valtavasti. Heinää on nyt ns." yli omien tarpeiden ", mutta parempi niin kuin liian vähän.


Innokkaat heinätytöt ;)

Perjantai päivä venyi sitten tietenkin yöhön asti ennenkuin pääsin sisälle rauhoittumaan ja mietiskelemään nukkumaan menoa. Lauantai päivän kaikki valmistelut oli vielä tekemättä. Herätyskello siis ajoissa soimaan jotta kerkeän myöhästyneet hommat tekemään ennen lähtöä.
 

Meitä oli pyydetty ponien kanssa saapumaan Ylitornion Seon Rock´n´Rolls päiville talutusratsastuksen merkeissä. Mietiskelin että mikäs siinä, varsalle tekee hyvää nähä pienestä asti kaikki ja kun Mira ei välitä mistään mitään niin eiköhän se hyvin mene. Ja menihän se. Vaikka rokki pauhasi koko päivän Seon pihalla, autoja ja ihmisiä tuli ja meni, käyttäytyi meidän Maileri kuin olisi aina sellaisessa melskeessä ollut.


Mira satuloitiin ja aluksi suitsinkin sen, mutta hyvin pian vaihdoin suitset kuitenkin pelkkään riimuun jotta tauoilla on helpompi ponin syödä. Lapsia kävi sopivasti, poni sai pitää taukoa hyvin vähän väliä. Hieno päivä oli nuin niinkö ilmankin kannalta, että ihan kannattavuudenkin. Tienasi Mira omat kengitys- ja "apukäsien" ruokarahat tällä reissulla. Voitolle jäätiin vielä vinkan vuokran ja löpöjen maksun jälkeenkin. Mukavia tälläiset päivät kerta kaikkiaan!

Meillä tuli väsy... (Kuva: Seo)

Sisko, Maileri ja Mailerin "tuleva Sponsori" ;) (Kuva: Seo)

Lämmin päivä työskennellä. (Kuva: Seo)

Iltapäivällä kotia tultaessa Aurora lähti vielä kentälle Taaken kanssa. Lähdin tottakai kuvailemaan (niinkö aina) ja vähän huutelemaan neuvoja samalla. Siitä on taas hetki kun Aurora on viimeksi "kenttäilly" Taaken kanssa. Alku oli taas vähän hakemista mutta neiti sai ruunan työskentelemään oikein kivasti. Haettiin tahdikasta ravia ja kyllä se sieltä löytyi hyvin. Laurakin tuli Forkun kanssa kentälle ja voi vitsi miten kivasti issikka meni. Tämä ori ei olekaan kentällä vielä koskaan meikäläisille niin kivaa ravia näyttänyt mitä se eilen meni. Pikku Laura on tehnyt tosi hyvää työtä Forkun kanssa tänä kesänä itsekseen, oikein hienoa.Antti kurkisteli pihatosta; " Joko sais ilta sapuskat? "

2 kommenttia:

 1. Aivan mahtavaa että Maileri pääsee mahollisimman paljon näkemään "maailmaa" jo pienenä, helpottaa jatkossa uusiin asioihin totuttelua valtavasti.

  Ja ihanat tytöt, Laura on tehnyt kyllä valtavasti töitä Forkun kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :)
   Eilenki tuli niin hienot ravit kentällä että :) Alama kokkeileen sille Sussun opetuksia, ainakin käynnissä tehosi!

   Poista