19. elokuuta 2015

Melkein pakkasella

Huhhei, nyt on noussu päivien lämpötilat hellelukemiin täällä. Sinänsä kovin hauskaa kun yöksi lämpötila putoaa nollaan melkein pakkasen puolelle. Helteistä huolimatta kaikki ruunat on päässeet lenkkeilemään, ainoastaan ponit on jääny liikuttamatta. En ole raaskinu niitä lähteä juoksuttamaan edes lyhyelle lenkille kun Maileri on pitänyt niin lämmintä että eilisenkin päivän se makasi pitkää pituuttaan tarhassa. Varmasti suurimman osan päivästä se nukku kyljellään, ei tullut yhtään spurttiakaan todistettua ja mie oleskelin kotona kuitenkin koko päivän.


Taakelle piti tulla vuokralaisehdokkaan käymään, mutta hän olikin sairastunut joten tulo siirtyi viikolla. Mulla on niin lentävä viikonvaihde tulossa taas ettei päivät natsannut yhteen. Loppuviikolle olisi tiedossa kauppa päivä, agilityreenit, heinänteko päivä (VIIMEIN! Pitäs olla ainakin kuivia.=) yms. Kaikenlaista touhua.


Toissapäivänä kävin Antin kanssa maastoilemassa. Annoin papan mennä vähän omia vauhtejaan, lenkki alkoi kuitenkin tuntua vähän raskaalta ja laukatessa ruuna veti päänsä tosi alas mitä se ei ole ennen tehnyt. Minusta tuntu että kohta vedetään nokalleen vaikka vauhti ei ollu kova joten otin ruunan raville ja hetken päästä käveltiinkin pitempi matka sitten kotia. Kyllä se niin on ettei tuo vanhuus tule yksinään...

Taaken juoksutin pitkästä aikaa samalle päivälle, meillä nimittäin alkaa olla "kenttä" taas käytössä. Sama pelto kuin viime vuonnakin, epätasaisuuksineen, mutta on se parempi kuin ei mitään. Motivaatio nostaa päätään taas reenien suhteen kun on paikka missä tehdä jotakin. Taakea en muista edes milloin olisin juoksuttanut viimeksi joten hetki meni taas kummallakin muistellessa. Hyvää tahdikasta ravia kuitenkin saatiin aikaiseksi ja muutamat hyvät laukan nostot kumpaankin suuntaan.


Eilen sain Iitan kaveriksi hevostelleen ja menimä kentälle Taaken ja Tanelin kanssa. I:llä oli taas vähän semmonen muistelu ja totutus ratsastelu kun ei ole hetkeen selässä ollut. Tosin meni kyllä itelläkin vähän aikaa hakea omaa rytmiä ja kaikkea selässä. Kenttä hommia kun ei olla hetkeen tehty. Taake meni kuitenkin tosi kivasti, ravissa saatiin kiva tahti aikaiseksi (jotaki muistin oikein). Vielä kun oppis oman kevennyksen korjaamaan ! Ja ratsastamaan noin muutenkin taas. Laukan nostot tuli tosi hyvin mutta tahto olla vähän vauhdikasta aluksi. Parin noston jälkeen laukkakin pysyi hyvän rauhallisena.  Nyt on käsissä vaan puhelin laatu kuvia ja nämä alla olevat on videolta kaapattuja, pahoittelen siis niiden surkeaa laatua..Iida jaksoi kuvata pienen pätkän meän ravailuja joten tässä videota. Anteeksi oma könötys ja kypärän painavuus joka pakottaa katseen niskaan, vai miten se meni?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti