17. elokuuta 2015

Sekasotku kuvineen


Mulla olis niin paljon asiaa, kun ei taas viikonlopun aikana kereny kirjottaan. Mutta en tiä mistä alottaisin =) Melkoinen kuva oksennus tästä varmasti tulee, varoitukseksi.

Viime viikko meni hevosten osalta suhteellisen rauhallisesti kun minun piti olla vähän siellä sun täällä töissä. Liikutukset jäi suhteellisen vähälle. Laidun porukan kanssa käytiin samoilemassa metsissä, hevoset sai kulkea pitkin ohjin, kattella ite mihin astua ja päättäen reitin. Taneli pyöriskeli irti mukana, tekee sille tosi hyvää kun saa omaa tahtia kulkea minne tahtoo.


Aurora tuli meille pe iltana, hirveästi ei keritty heppaileen. Tehtiin vain iltatalli kun kello oli niin paljon kotia tullessa. Lauantaina meillä olikin tohina päivä. Pikku Laura ratsasti Antin, Ida-Sofia Miskan, Aurora Miran ja Maileri palloili irti mukana. Mentiin ensin tuohon "laitumelle", huonohkolle pellolle. Poneilla siellä oli suhteellisen helppo mennä, joskin jalkoja joutui nostamaan. Antti ei taas voinut kun kävellä, isolle hevoselle liian epätasainen. Niinpä Laura ratsasteli kotia kysymään joko me saataisiin yläkentälle mennä kun sieltä oli osa jo niitetty. Lupa saatiin ja sinne lähdettiin koko porukalla. Maileri vaan naruun ja menoksi :)

Kyllä oli jätkällä hauskaa kun se sai juosta. Ja mikä parasta, äitikin juoksi! Ihan huippua vaan kaahata mammasta ohi ko se ei enään pysy perässä. Toiset ratsukot kiinnosti kovasti taas mutta vielä ei käyty kun Miskaa vähän nuuskuttelemassa. On Maileri tarhassa jo tutustellu isompien kans moneen otteeseen, mutta on se pienen ponin mielestä ihan eri juttu kun niillä on ihminen kyytissä. Huuurjan hauskaa!

Samalle iltapäivälle käytiin vielä äijä jengi liikuttamassa järven toisella puolen. Ite kiikuin piiitkästä aikaa Tanelin kyytiin. Taas mentiin pitkin metsiä pitkin ohjin. Tanelin kanssa mentiin välillä joukon hännillä ja välillä joukon johtajana. Hieno johtohepo siitä tulee, välillä joku risu näytti pelottavalta sapelihammastiikeriltä, mutta kun pyysi vaan pohkeella eteen niin johan jäi pelotukset sikseen ja korvat pystyssä mentiin eteenpäin. Loisto jätkä! Ensimmäiset maastolaukatkin korkattiin Tanelin kanssa. Hyvin laukkasi sitä tahtia mitä ite pyysin, ensin mentiin rinnatusten löysin ohjin issikan kanssa, sitten pyysin lisää laukkaa ja kokosin ohjia käteen. Johan lähti, Taakea saavutettiinkin hetken kunnes hidastettiin vauhtia.

Laitumelle takasin päin laukatessa kaikki meni hyvin siihen asti että pyysin ruunaa taas lisäämään vauhtia. Lisäsihän se kyllä, mutta tällä kertaa meillä ei toiminutkaan jarrut. Taake jarrutteli edessä ja Taneli ei. Ei vaikka kuinka pidätin ja tehin mitä, niin jarruja ei ollut. Ruuna pysähty vasta perillä kun käänsin sen navetan seinää päin. Enpä ole ennen joutunu ratsastaan hevosta päin seinää, kerta se on ensimmäinenkin. Tanelistahan on tiedossa että jarrut ei kärryjen kanssa toimi kuin seinää päin, tässäkin taisi olla lähinnä omaa syytä kun pyysin kovempaan vauhtiin niin ruuna oli kait sitä mieltä että mennään nyt sitten! Onneksi ei sattunut mitään ja kaikki päätty hyvin, käytiin vielä palauttelu kävelyt ottamassa tuon spurtin jälkeen. Tanen jalkakaan ei ottanut spurtista itteensä nyt jälkikäteenkään onneksi. Eilen olikin aamusta pieni palauttelu lenkki äijillä ja sen jälkeen on tarhailtu pihatossa. Tuotiin ne eilen kotia lepposasti kävellen ja vähän hölkäten.
Hieno hevonen Taneli on kun vaan saadaan nämä pienet jutut kohilleen. On se kunnostautunut paljon ratsuna. Nyt kun päästään taas pikku hiljaa palailemaan myös kenttä hommille. Maastokuuri on tehnyt sille paljon hyvää.

Tankkaus hetki


Melkoinen sekasotku ja kuva oksennus tämä postaus, hauskaa jos kestitte loppuun asti. Miran häntäremmi äklötyskin täytyy vaihtaa kokonaan uuteen häntäremmiin. Satula valuu vieläkin liian eteen ja tuossa remmissä ei ole enään säätövaraa. Voi äh sentään, taas joutuu ostoksille...

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus, ei sekava ollenkaan. Hienoja kuvia (kuten aina). Maileri on hurjan hauskan näköinen, kun on noin kaksivärinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Älä muuta sano, olis jo aika pudottaa tuo villakerros :)

   Poista