25. kesäkuuta 2016

Maastohyppelyä ja kärryilyä


Kulunut viikko piti sisällään jos jonkinmoista toimintaa. Maisan reeneihin on kuulunut kärryilyä sekä uimista. Isommat hevoset laitumella ovat harrastaneet maastoilua rennosti sekä paria pientä 'risuestettä' tytöt pääsivät kokeilemaan Taaken ja Leimun kanssa.

Sopivan paikan löydyttyä kyhäilin risuista pari estettä, joskin tunsin niskassa katseen ennenkuin hevoset olivat tulleet paikalle. Käännyin ympäri ja mietin mistä tuollainen olo mahtoi johtua kunnes pongasin 100m päässä pienen vuotiaan hirven vasan. Vasa ei kauas liikkunut vaikka hevoset ilmestyivät samaan paikkaan. Vasta kun alettiin ottamaan ravia ja laukkaa alle vasa totesi että on parempi siirtyä sivummalle. 


Taake innostui ensimmäisestä esteestä kovin kun siihen sai ekan kerran laukalla tulla. Aluksi mentiin siis vain ravissa yli. Laukatessa sen yli Taake otti pienen ponnun jonka jälkeen se jatkoi huvittavaa kenguru laukkaa muutaman metrin. Olihan se niin hubaisan näköinen että kameran takana vaan nauraa rätkätin kuin mielipuoli.


kenkuruloikkaa


Leimu mietti ensinnä että mitähän ihmettä me oikein touhutaan, mutta niin se tuntui innostuvan esteistä myös. Alkuun se vain asteli ravissa könyten niiden yli, mutta kun laukkaa nosteltiin alkoi tamman olemukseenkin löytyä ryhtiä ja jaksoi se muutaman kivan hypynkin ottaa. Kunhan kenttä saadaan valmiiksi niin eiköhän nämä meidän estereenitkin pääse ihan uuteen elämään. Ja hevosille muutenkin säännöllisempää puomi työskentelyä. En malta odottaa!Maisa on esitellyt kivaa ravia koppakärryjen kanssa ja se on kyllä mahdottoman kiva poni muutenkin. Kaikki jotka on käyneet katsomassa ovat kovasti tammasta tykänneet. Ja miksipä ei, onhan se mahdottoman suloinen ja porisee kun sitä puhuttaa. Nimeltä kun huutelee se tulee tarhan toisesta päästä tykö, ihanuus ponski :)2 kommenttia:

  1. Hui kamala, nyt ymmärrän, miksi Maisaa sanotaan lihavaksi :D no, toivotaan että laihtuu, ei tee hyvää kropalle!

    VastaaPoista