16. tammikuuta 2015

Kuusi valkeaa sukkaa.


Eilettäin oli mahti juoksutus päivä. Kyllä tuo kapsoni on vain kiva kampe, sillä on paljon mieluisampi juoksuttaa hevosta kun suitsilla, minun mielestä.

Taneli oli päivän ensimmäinen juoksutettava ja häätyy sanoa että se on alkanu hoksata juoksuttamisen idean. Se rauhottu ja alko keskittyyn narun päässä olevaan ihmiseen paremmin kuin aiemmin. Sitä on tähän asti juoksutettu vain suitsilla. Jos keskittyminen herpaantu ja pää nousi taivaisiin sai sen takaisin "maan pinnalle" pienellä nykäisyllä liinasta. Periaatteessa sama taktiikka kuin puolipidätteillä selästä käsin. Taneli rentoutui tosi kivasti kumpaankin suuntaan ja sain haettua sille hitusen jo takapäätäkin oikein alle ravi-käynti siirtymisillä. Mahti ruuna, vihdoin siinä näkee jotain edistystä kun on muutaman päivän saanut työstää sitä ilman hirmu pakkasten tekemiä välipäiviä.





Komistus

Tanelin jälkeen juoksutin Taaken. Taakea on Sussu juoksuttanut alusta asti kapsonilla, joten se oli sille tuttu väline. Taakekin kulkee hienosti ympyrällä tahdikkaassa ravissa. Välillä alas venyttäen, välillä niska korkeimpana kohtana selkäänsä käyttäen. On se hieno kun se liikkuu, vaikka ite sanonki...



Tässä olenki juuri "nykäsemässä", jotta hepo taas keskittyy olennaiseen.




Tänään Iita kävi ratsuilemassa Tanelia hetken, liinassa olivat kylläkin vieläkin :) Tanelilla on vielä pitkä matka edessään ratsun uralle. Taaken kanssa kävin ottamassa talven ensimmäisiä oikeita laukka reenejä, mettätiellä hankilaukkaa ylämäkeen. Intervalli harjotusten muodossa. Pitkähkö loiva ylämäki laukalla ylös ja kävellen alas x 3. Hyvää reeniä kummalleki, en tiiä kummalla tuli enempi hiki, mulla vai hevosella.

Miran tiineys on edennyt nyt jo 195 vuorokautta eli edessä on enään 140 vrk:tta Plus miinus nolla. Kauhea kun aika on mennyt nopeaan, vastahan se todettiin ekan kerran tiineeksi! Pienelle saa alkaa jo mielessään keksimään nimeäkin, olisiko juuri sinulla jotain mainiota ideaa ponivarsan nimeksi?


4 kommenttia:

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...