13. kesäkuuta 2015

Mira ja Maileri


Suomen kesä on kylmä. Maileri raasu ei pääse nauttiimaan kesästä kohta laisinkaan. Tuntuu että jatkuvasti saa olla varsaa pukemassa takkiin että sen voi ulos laittaa. Kauhea tuuli ihan joka päivä ja vettä tulee kuuroina myös lähes joka päivä. Toki ponien ulkoilua haittaa vielä sekin että rannassa tuulee vielä vähän enempi missä niiden tarha on. Vaan kun on tämä meän tontti tämmönen ettei sitä oikein muualle voi tehä, jos haluaa varsaa pitää tasasimmalla maalla. Mettäähän tässsä on vaikka kuinka kyllä, mutta sielä menee helposti nurin kun mättäitä on joka puolella.


On ainaki tyyppi loimiin tottunut heti pienestä. Lämpötilat ei meillä vieläkään varjossa "lämpimänäkään" päivänä ole noussut yli 12 asteen, siihen vielä jäätävä tuuli päälle ja vesikuurot on asteita varmaan alta 5. Ainakin ittestä tuntuu pihalla touhutessa että tukka lähtee päästä ja toppavaatteet sais kaivella takasin päälle. Hyihyi...


Mailerihan ei näistä ilmoista loppupeleissä välitä, se on takkinsa kanssa vallan tyytyväinen lapsi. Etuhampaatkin on puhjenneet suuhun ja niillä on nyt hirmu hyvä mussuttaa vähän lehtiä suoraan oksista, kuten äiti näyttää. Vihreää nurmeakin on helpompi nyhtää suoraan maasta nyt kun vielä viime viikolla rassu yritti sitäkin harrastaa pelkillä ikenillä.

Nyt kun hampit on suussa ollaan päästy meän ihmisten kanssa opiskelemaan sitä "oikeaa takasin rapsutusta", eikä sitä että saa nappaillla hihaan kiinni. Sehän on hirmu hauskaa! Ihmistollot ei vain tajua ja heti muka komentamassa ettei niin saa tehä, pyh. Ei vain ymmärrä pientä ponilasta, ei ei.


Mirasta on kuoriutunu mahoton vauhtiveikko tarhassa. Meinaako se nyt vallan päästä rantakuntoon tässä helteitä ootellessa, vai mitä lie sen päässä liikkuu. Mahoton revittely on tosiaan alkanu kuulua sen päivärutiineihin. Mailerin halutessa juosta tyytyy mamma vaan syömään ja kun varsa alkaa olla sen näköinen että kohta vois vaikka nukkua, alkaa Mira rallattaa tarhaa ympäri mahotonta pukkilaukkaa. Ja tottakai, Maileri perässä. Kyllä niitä on hauska seurata. Otin eilen taas videotaki siitä rumbasta, vaan kone teki tiltit illalla ja sen lataaminen meni ihan päin p:tä. Joten se saa jäädä oottelemaan varmaan uusia kuvattavia pätkiä, kun en laiskuuttani jaksanu sitä nyt aamulla väsätä uudelleen.
Tämmöstä täällä. Ruunat on saaneet nauttia laitumella olosta ja helpoista ratsasteluista. Ensi viikolla olis Taakella viimein se kiropraktikolla käynti. Mitähän muuta jännää me keksittäis, vielä on jonkunlaisia tunteja suunnitelmissa tälle kuulle. Heinäkuussa ruunat lähteekin kaikki kotoa ja mulle ei jää tänne kuin ponskit. Apua, mitähän teen koko heinäkuun sitten...


1 kommentti: