1. kesäkuuta 2015

S:n sunnuntai päivä

Eilen oli pitkästä aikaa tunteilu hommia, S tuli Torniosta valmentamaan ja ratsastamaan ruunia. Ens alkhun tytöt meni tunneilla, naapuri pitäjän tytöt kävivät omilla hevosilla jonka jälkhen oli vuorossa Antti ja Miska, kolmannella Antti ja Forkku. Hienosti tytöt taas ratsastivat hevosia, ihan loistavaa. Saimme uuden tytönkin joukkoon mukaan, hän ratsasti ekaa kertaa isolla hevosella, pääsi meinaan Taaken kyytiin.
Vaan hienosti hän ratsastikin, Taakekun ei ole mistään helpoimmasta päästä ison ravinsa kanssa. Huomasi kuitenkin että oli ennenkin ratsastanut ja tytön asenne oli aivan ihana :)

S ratsasti aamupäivällä ensin Tanelin. Taneli kävi alkuun ihan vietereillä kun tuuli oli kova ja joka puolelta kuului omituisia uusia ääniä; raivaussahat, linnunpelätin "rupeli", traktorit ymyms. Viimein ruuna kuitenkin rentoutui ja voi vide mitä liikettä ja muotoa sieltä alkoi puskemaan! Loppua kohtaan otethin satulan häntäremmi pois kun näytti siltä että ruuna sitä jännittää aina kun pyöristää selkäänsä ja Avot! Mikä pyöreys sieltä löytyikin kun otethiin inha kirraaja pois. Hieno Taneli!
Alunperin oli tarkoitus että S ratsastaisi Antin ja Taaken vaan kun Antille olikin tuntilaisia pari pääsi pappa suoraan melassin ääreen ja siitä tarhaan, hienosti teki hommia tyttöjen kanssa. Taake sai kuitenkin hyvät alkulämpät uuden tytön kanssa ja sen jälkeen S kiipesi kyytille. Yllättäen hienon aurinkoisen ilman päätteeksi iskiki kunnon kaatosae ja tietekki Taaken ratsastuksen aikaan. Videota yritin ottaa kun ruuna veti sen verran hyvää ravia, mutta kamera oli erimieltä sateen ansiosta ja se pätki ite kuvauksen aina 3sekunin päästä. Ärsyttävä. Jotain kuvia kuitenkin saatiin. Taake on saanut voimaa lisää, eikä ole ainakaan huonompaan mennyt. Hyvin jaksoi jo kantaa itsensä sekä ratsastajan pitkää pätkää kenttää ympäri sekä volteilla. Ainostaan kun kasikolla mentäessä täytyisi suoristaa ja vaihtaa suuntaa, levahtaa ruuna suoristus vaiheessa. Ei jaksa vielä kantaa tässä kohtaa. S kuitenkin oli todella tyytyväinen ruunaan ja sanoi että kun voimaa vaan saadaan lisää tulee siitä super :) Eli reeniä reeniä mulle.'


Mailerikin täytti lauantaina 7 vrk. Hui, kuinka aika menee nopeaan. Tuntuu hassulta että varsa on ollut jo viikonpäivät meitä ilostuttamassa! Se on kyllä niin mainio ja rohkea tapaus. Mirakin on joutunut kuntoaan kohottamaan varsan mukana juostessa. Intoutui yksi päivä pukkilaukkaakin vetämään tarhassa mitä en ole sitten ihan hetkeen Mirasta nähnyt. Mailerin Kummitätikin kävi katsomassa poikaa viimein! Viikon saima ootella ;) Vaan olihan hänkin myyty pikku herran nähdessään! Kukapa ei olis!Kummitäti on tietenkin Laura Miran entinen omistaja :) Tätskyn sukulaisiakin kävi illalla varsaa moikkaamassa, on se vaan melkonen Julkkis. Kun sen vuoksi meille tulhan vähän "kauempaaki" ja vaan varsaa katsomaan. Ei edes kahville haluta =D Harvinaisia viehraita, mutta nautithan niistäki nyt sen hetken mitä niitä on :)Taake pätkää, kootut teokset..

4 kommenttia: