22. syyskuuta 2014

Kotona rennosti, toisaalla reenaillaan.


Niin se taas hurahti joku päivä viime postauksesta.
Olhaan tääläl kotosalla otettu rennosti, maastoiltu syksyn keleissä ja möllötetty pihatossa. Hevosetki vielä olheet ilman loimia, eipä nuo ole näyttähnee palelevan. Kyselin Jönssin omistajaltaki haluaako hän että loimitan poikaa öiksi jo, mutta totesi vaan että ei se tarvi jos ei toisetkaan. Laitellaan siis sitten kun näkyy olevan tarvetta :) Heinäähän nuo mussuttaa jatkuvalla syötöllä, lämpöä ylläpitävät.

Kotona ei olla siis isommasti reenailtu :) Antilla on kuukauden päästä kyllä yksi koitos edessä, mutta siitä sitten lähemmin lisää :)
 


Eilen, sunnuntaina, ajelin aamunavetan jälkeen kohti Torniota. Ensimmäisenä pysähdyn Karungissa hakemaan Taakelle ihan superkiva länkkärisatula ja uusi huopakin. Maasto mopoiluun. Nyt on siis kummallekki maasto penkit, sopii niin lyhyemmille reissuille ko pitemmille vaelluksilekki.Taaken tallille päästyäni S oliki juuri tuomassa ruunulia sisälle. Sitä harjailtiin ja laiteltiin kuntoon samalla kun höpöteltiin niitä näitä. S kiipesi kentällä ensin Taaken kyytiin jotta saisin ottaa "päivitys" kuvia S:n tekemästä työstä pojan kans. 


 Se on niin super! S on tehny ihan sikahuippuhyvää työtä Taaken kans, että sitä ei moni uskois ellei näkis. Ja tuskin uskoo vaikka kuviakin näkee :D Taake on saanut hirmuisesti lihasta kasvatettu etuosaan, sekä takaosa on pyöristynyt myös. Oli huippuhyvää kommenttia saanut myös ulkopuoliselta valmentajalta. Tullaan kuulemma pärjäämään kouluradoilla ajan kans, kun vain jaksetaan töitä tehä :)
Sen näkee sitten, jospa ehkä ensi kesänä uskallethaan talven reenaamisen jälkeen käydä joku raviohjelma läpi? Siinäpä meille tavotetta Taaken kanssa.

Super äijä <3Kaunis!


S:n ratsastuksen jälkeen oli minun vuoro kiikkua kyytiin, tällä kertaa olin varustautunut oikein.
Taake oli ihan super, kuuntelee hirmuisesti istuntaa ja käsi ei saa ajatella yhtään taakse. Heti kun käsi valahtaa taakse päin, loppuu taakenkin liikkuminen. Samalla tiedostin selässä omatkin virheeni. Olen niin tottunu jo vaan "matkustamaan" mettässä, ihan puskastunu koko nainen.
Omat ongelmat on iänikuset kantapäät, miksei ne pysy alhaalla itestään? ;) Jos unohduin vain matkustamaan lopetti Taake työnteon heti, se hidasti ihan sikahitaaseen raviin. Mutta heti kun tajusin jatkaa RATSASTAMISTA eli muistin tehä töitä sielä selässä, liikkua rytmissä mukana, liikkui ruunakin ihan superhienosti. Siis Wau, meillä oli opetettava hevonen vielä kesän alussa, nykysin meillä on opetushevonen. Super kiitos S:lle tästä!
Viikon parin päästä Taake tulee siis kotiin ja jatketaan kotoa sen koulimista ja Jönssi lähtee kotiinsa viettelemään ratsun elämää ja toipumaan laidunlomasta ;)4 kommenttia:

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...