23. marraskuuta 2017

Taake reenaa


Lunta tulvillaan on ainakin meidän tarha ja tänään sitä pitäisi tulla reippahasti lisää. Kylläpä sitä sitten oliski jo talven lumimäärä valmiina, ei tarvis enempiä tullakaan.


Tähän muutama känny kuva väliin kun niitä viimein sain tänne aikaseksi latailtua. Alla video Aurorasta ja Taakesta sunnuntailta. Aukku ei ole about kuukauteen ratsastanu Taakella lainkaan joten neitistä tuntui että napit oli hukassa. Onhan Taake ja Simppa ihan erilaisia ratsastaa, Simo helppo perus puksutin ja Taake herkempi ja hieman hankalampi. Tai ei se sekään hankala ole, lähinnä vain tarvii tietää napit mistä toimii. Taakehan ei anna mitään ilmaseksi, ratsastajan täytyy tietää mitä kyydissä tekee jotta ruuna tekee töitä.

Hyvin Aurora kuitenkin ratsasti ja ruuna liikkui tyytyväisenä ja hyvin. Videolla ei parasta pätkää mutta hyvää kuitenkin.


Vielä jokunen parempi kuvakin ratsukosta. Taake on liikkunut uuden satulan myötä kyllä ihan super hyvin. Ravi työskentelyyn on löytynyt uusi tahti ja liike joka nousee jälleen hieman ylemmäs. Videolla näkyykin hetki kun tulee ympyrältä kulmaan, muutaman askeleen hitaampi tahti joka samalla nousee ylemmäs. Tämä tahti pysyy ratsastajasta riippuen Taakella yllä kulmat sekä lyhyet sivut. Koko pitkän sivun kulkeminen näin vaatii vielä paljon voimaa lisää. Taas maltetaan oma mieli eikä viedä ruunaa äärirajoille, vaan hitaasti kasvatellaan voimaa ja pikku hiljaa aletaan pyytämään enemmän liikettä. Voiman kasvaessa ruuna sitten liikkuukin isommin.

Näinä hetkinä sitä ymmärtää oikeasti kuinka satulan sopivuudella on suuri vaikutus. Nyt kun jaquar antaa paremman tilan lavoille sekä lanne rankaan kuin edeltäjänsä kieffer, liikkuu Taake paljon paremmin ja mielellään.

On se kyllä lämminverikseksi niin kiva, että jaksan aina vaan hämmästellä mihin tämä kykenee. Joskus mietin että tämä hevonen menee hukkaan meillä täällä metsässä, mutta on se silti niin huippu tyyppi että en vois kuvitellakkaan sen myymistä tms.

Vielä kun miettii kuinka karmea rakenne Taakella oikeasti on, olen entistä hämmästyneempi siitä että se voikin liikkua noinkin hyvin 'ratsuna'.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...