23. joulukuuta 2014

Joulupallo ja Poromies

Mira oli tänään joulupukin apulainen tonttu tytön kera. Tehtävänä oli kuljettaa hienovaraisesti muutama lahja paketti meiltä naapuhriin. Hommahan toimi, tamma puethin tonttupukhuun, tytölle toppavaatteet ja tonttulakki. Pakkastahan oli koko päivän -15 molemmin puolin ja nyt iltaa kohen on vain kirinyt. Ihkuun vihreään pulkkaan lampaantalja lämmikkeeksi, tonttu kyytille lahjoineen ja menoksi.


Mira oli heti lähössä ravilla eteenpäin, on muorissa virtaa vaikka maha on jo aika jäätävä. Hurjalta tuntuu kuinka isoksi se oikeasti sitten tuosta vielä kasvaa. Toki tämän hetkinen turkki ja heinämahakin vaikuttavat asiaan, mutta tekee se varsakin leveyttä jo :) Askel on ponilla silti kevyt. Paljon mieluummin se vain ravailisi eteenpäin kun kävellä töpsöttäisi. Mutta pakko sanoa, se näyttää melkoiselta Joulupallolta tontuksi puettuna, vai mitä? Punainen joulupallo mistä vain naru puuttuu jotta sen voisi ripustaa kuusen oksalle roikkumaan. Kaunein se silti kyllä on :)

Tontuilla oli hauskaa :)



Tonttujen tehtävä onnistui täydellisesti ja lahjat löysivät perille ehjinä. Tuli sieltä pari pakettia paluu postinakin. Pukin apureitten toiminnallisen hetken jälkeen löysi turbopappa Antti ja Taakekin tiensä talliin. Antti kävi ensin jäällä poseeraamassa tonttu tytön kanssa joulukuvia. Häiriöksi meille saapui juuri samoihin aikoihin pihalle tulemaan auto kun lapinporokoira uroksemme Kätkä palautui kotiin muutaman päivän mökkireissultaan (ei ollut hukassa tms. vaan oli ihan luvan kanssa mökkeilemässä ja pilkillä tuttujen mukana). Kuvista ei siis tullut oikein mitään mutta kehtaa näistä jotain näyttää.

Tonttu tytöt


Laitethaanpa vielä jokunen kuva tästä meän poijjaasta. :) Jos joku ei ole joskus kattonu tuota minun toista blogia, mikä on siis jäänyt vähän vaiheeseen omistajan laiskuuesta johtuen. Mutta tässä siis esittäytyy (on näkynyt joskus vilaukselta ennenkin) Lapinporokoira uros Kaukametsän Kätkäläinen alias Kätkä, Kähmä, Kähmäntti, Mäntti. Ja juu, ihan on puhdas ja paperitkin löytyy jos joku hoksaa kysyä. Kätkä peri kauempaa suvustaan pitkän karvan. Jonkin verran näitä pitkäkarvaisia porokoiria löytyy, mutta enempi on niitä lyhyt tukkasia liikenteessä ;)






4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Toi teijän tonttuponi on kyllä ihan supersulonen! Rauhallista joulunaikaa sinne teillekkin!

    VastaaPoista
  2. Löysin blogisi facebookista, liityin lukijaksi :) http://mkriding.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiva kuulla :) Sait myös uuden lukijan, mielenkiintoisen oloinen blogi sulla :)

      Poista

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...