5. huhtikuuta 2017

Reeniä reeniä


Viikon hevostelut. Viime viikolla oli juoksutusta ja vapaita tiedossa sekä maastoilua rauhallisissa merkeissä. Itte juoksin taas kahen työn väliä niin ei ollu voimia keskittyä kunnon reeneihin joten mentiin aika helpolla. Mikä oli Putellekin ehkä ihan hyvä ja rento alotus edellisen piikityksen jälkeen.


Viikonloppuna oli kuitenkin oikeitakin töitä tiedossa kun Aurora ja Laura oli täällä. Pe ja la tytöt ratsasti huudon alla Taaken ja Puten kentällä. Putte muistutteli perjantaina tahmatassua joka ei halunnut oikein kuunnella ratsastajan apuja lainkaan. Pikku hiljaa se kuitenkin lähti etenemään ja herkistyi paremmaksi siirtymisien kautta.
Perjantaina otettiin aika paljon laukkaa vain uraa pitkin jotta polle lähtisi kulkemaan itse eteen eikä sitä tarvisi pukata koko ajan etenemään. Kierros kierrokselta se parani.


Lauantaina Putte liikku alusta asti paljon paremmin. Se oli paljon herkempi eikä sitä tarvinnut koko ajan puskea eteenpäin. Eiköhän siitä vielä hyvä tuu. Tällä kertaa ravityöskentelyjen jälkeen otettiin laukassa pitkällä sivua isoa laukkaa eteen ja lyhyillä sivuillä pääty ympyrät jossa lyhennettiin ja koottiin hevosta. Vitsit se kulki aika kivasti. Alla muutama kuva lauantailta.Olin ite sunnuntaina vähän huolissani sen jalasta mikä on kylmätty joka liikutuksen jälkeen ja on kyllä pysynyt hyvänä. Sunnuntainakin se oli hyvä, ja (kopkopkop) ollut tähän aamuun asti hyvä. Jospa tämä tila pysyisi. Putte on liikkunut nyt enemmän ja paremmin kuin koko meillä olo aikana yhteensä.


Taake perjantaina vähän kokeili Auroraa ens alkuun, onko ratsastaja hereillä ja onko pakko tehä töitä jos ei halua. Vastaus oli " Kyllä, pakko on tehä töitä." niin ruuna alko tosissaan töihin. Se kulki ihan kivasti perjantaina ja laukatkin nousi nätisti molempiin suuntiin.

Lauantaina ei liikkumisen pakkoa juuri kyselty vaan ruuna oli heti alusta työmoodissa Aukun kanssa. Töitä tehtiin yhdessä hieman paremmin kuin perjantaina.Hiljalleen alkaa Taakenkin tossut nousta ylemmäksi.Sunnuntaina Putte pääsi maastoilemaan rennon ravilenkin ja Taake pääsi estevalmennukseen. Ensimmäinen estevalkku meän tytöille. Oli kyllä ihan hauskaa kun Oona tuli valmennusta pitämään. Jumppasarja hevosille ja tytöille uusia asioita. Mehän ei olla itekseen reenailtu kun vain yksittäistä estettä likkojen kanssa, joten tämä oli aivan mahtava juttu myös niile.
Taake otti homman haltuun kuin vanha tekijä innarille, onhan se semmosta mennyt ennenkin. Kuvia en montaa kerinyt ottaa kun Bubin kanssa ei hommat toimineet ihan yhtä hyvin, mutta toimi kuitenkin. Ponilla oli hirveänä haluja innarille mutta kuitenkin oikea laukka tuotti aika paljon ongelmaa sille. Ongelma ratkaistiin ja yksi onnistunut kerta oikeassa kierroksessa riitti ponille ja se sai hyvillä mielin sen lopettaa. Oli kyllä oikein kiva päivä. Ens kerralla pitää ottaa videotakin.Tyytyväiset


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...