28. heinäkuuta 2018

Kunkkarit 2018


Ensimmäinen kerta kuninkuusraveissa ja oman kasvatin kanssa. Enpä olis koskaan uskonu tämmöstä päivääkään tulevan. Ilmotettiin Maileri kunkkareiden tasotuslähtöön pari päivää Tornion lähdön ilmon jälkeen. Ajattelin ettei poni pääse matkaan Rovaniemelle, mutta niin se vain ilmon päättymisen jälkeen oli listoilla mukana.

Tornion startin jälkeen Roin listoja katteltaessa ajattelimma vain että tulee alottelevalle ponipojalle hyvä treeni juoksu isossa porukassa ensimmäistä kertaa. Tähän astihan hiiteillä on ollut kaksi muuta ponia kaverina, tai poika yksinään. Tornion startissakin voltista lähti toisen ponin kanssa ja koko lähdössä viisi ponia. Nyt oli hyvä tilaisuus lähteä kattomaan isompaa yleisöä ja useampaa ponia samassa voltissakin.


Kyllä minua jännitti malttaako poika käyttäytyä voltissa kun on useampi kaveri samassa ja takamatkoilta lähtee monta ponia mukaan. Jännitystä lisäsi vielä hurjasti kun lähtö uusittiinkin kolme kertaa. Kyllä oli varikon katsomossa ajatuksissa että hyvä on jos enään malttaa ravailla lainkaan vaikka ravivarma on aina ollutkin.

Ensimmäiseen kaarteeseen Riikka päräytti Mailerin kanssa kärkeen ja poni otti muutaman askeleen laukkaa. Hurja vauhti ekaan kurviin taisi vetää vähän tasapainoa hukkaan, mutta hienosti antoi laukan alas ja jatkoi hyvää ravia.

 
Takasuoralle mentäessä toinen poni meni kärkeen ja Maileri jatkoi hyvää ravia kakkosena aina viimeiseen kurviin asti.




Viimeisessä kurvissa johtava poni säikähti ilmeisesti kajareita joista ääni tuli kohdalla tosi kovalla ja otti ritolalaukat ulko aitaa päin. Sieltä se tykitti mainiota ravia kuitenkin takaisin johtoon ja laukkasi suoralla uudelleen ja jälleen ravaili. Maileri ei onneksi ottanut itseensä johtoponin laukoista vaan jatkoi raviansa loppuun asti. Johtoponin laukkojen takia se hylättiin ja näin ollen Maileri kuulutettiin voittajaksi. Hurja kolme vee veti laukkamerkinnän kera ajaksi 2.55,3



Mie en vieläkään oikein sisäistä tätä päivää, tuntuu niin hurjalta. Onnellinen olo on, jotain on mennyt ensimmäisen kasvatin kanssa nappiin ja meillä on kyllä maailman paras tiimi takana :)


Omistaja/valmentaja ja ohjastaja <3
 

Tänään vältyttiin kuitenkin kaikilta ylimääräsiltä nuoren oriin tempauksilta :)

Autossa kotiin lähdössä, pesun ja haastattelujen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...