29. lokakuuta 2018

Oulun poniravit 27.10.

Lauantai aamuna starttailtiin hyvissä ajoin auton nokka kohti Oulua. Onneksi lähdettiin vähän etuajassa kun jouduimme kääntymään takasin 20km päässä kotoa kun tajusin että ponin passi jäi kotiin.

Kuva Aurora H. 
Passi napattiin kotoa kyytiin ja matka pääsi alkamaan uudemman kerran. Perillä oltiin ajoissa ja Aurora kerkesi hyvin Maileria vähän kävelyttää ja me Riikan kanssa käytiin katsomassa radan kuntoa. Se näytti ihan hyvältä. Maileri kengitettiin hokka kenkään vasta tiistaina muutamaa päivää ennen starttia siis. Kerkisin kotona ajamaan sen kerran hokeilla ja totesin että ihan hyvin hölkkii.

Oulun lähtölistat näytti meistä siltä että kova lähtö oli tiedossa. 13 kovaa ponia vastassa ja Mailerikin toista kertaa pakilta lähtemässä. Odotuksia starttiin ei ollut, toiveita vain että poni pysyy ravilla ja saa hyväksytyn juoksun.
Lämmitykset sujuivat normaalisti ja Maileri oli katoksella jo kovin virkeä. Toiseen lämppään lähdettäessä naureskeltiin että onpa poni innokas. Ensimmäistä kertaa tuntui että se ei malta kävellä enään kun sekki laitettiin kiinni.

Esittelyyn mentäessä minuakin rupesi jo jännittään varikko portin reunalla.Kuten kuvista jokseenkin näkee, Maileri yllätti meidät kyllä täysin! Ensimmäisessä kaarteessa se oli jo johtavan likellä ja toisessa rinnalla. Takasuoralla tykitteli ohi ja jatkoi lepposasti matkaansa määrätietoisesti omia menojaan. Maalisuoralla kakkosena maaliin tullut kiri välimatkaa hieman mutta maaliin tulo oli Mailerin omia heiniä täysin.

Poika juoksi itselleen uuden ennätyksen 2.50,8 ja voittosumma on nyt 530e. On se vaan melkoinen kakara! Harmittaa tavallaan kun startteja ei oikein ole enään, juuri kun ori tuntui menevän juoksijan elkein eikä sunnuntai hölkkäilijän. Vaan mikäpä kiire sen kanssa on, muksuhan se vielä on.

Tässä vielä jokunen kuva muiden muistikorteilta. 

Kuva Jari Piirala 

Kuva Jari Piirala 

Kuva Jari Piirala 

Kuva Jari Piirala 

Kuva Jari Piirala 

Maalisuoran menoa. Kuva Sandra Korpela

Kuva Sandra Korpela 

Alku kiihdytyksiä. Kuva Sandra Korpela


7 kommenttia:

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...