23. maaliskuuta 2020

Kauden 2020 avaus startti


Ei olisi paremmin voinut alkaa! Maileri haki näppärän voiton Torniosta 15.3. Riikan ohjastamana. Minua jännitti aivan älyttömän paljon ja toivoin vain että poni pysyy ravilla eikä laukkaisi liikaa ja saataisiin hyväksytty juoksu alle.

Alkuun lähdössä se oli kaksi lyhyttä laukkaa ja sen jälkeen jatkoi hölkytellen keulaan ja päästeli siellä loppuun asti menojaan.

Kuva Mia Mäki-Maunus

En muista milloin oisin viimeksi jännittänyt nuin paljon. Lähdön alkaessa minusta tuntu että voisin oksentaa radan reunalle ja sydänkin tuntui takovan tietään rinnasta ulos. Aivan järjetöntä, en varmaan jännittänyt ihan ensimmäistä starttiakaan tällä lailla.

Ehkä suurin jännityksen ja vähän pelonkin teki kun mietin vain että mitä teen seuraavaksi jos se nyt taas vaan laukkaa hylkyyn. Olen hoitanut ponin kaikin mahdollisin tavoin, kahdesti jo kiropraktiallakin ja mietin että jos se nyt laukkaa ottaen hll tauluun, en enään tiä mitä teen sen kanssa. Kaikkeni hoitaen olen yrittänyt ja voi kiesus jos se taas menee vaan hoplaata.


Ei onneksi laukkaillut ja ravi oli hyvää. Ei ihan parasta Maileria mutta kuitenkin parempaa kuin viime kesänä. Ekaan lämppään se vähän yritti hypellä enemmän laukalle, kuten se on aina tehnyt. Toiseen lämppään se veti älytöntä ravia mahtavien aikojen saattelemana. Melkonen pieni lentokone sille päälle sattuessaan.Ekassa kaarteessa ruuna pösötteli jo kärjessä menemään. Riikka sanoi lähdön jälkeen että poni oli paljon ravivarmempi kuin viime kesänä ja se teki alkuun ne samat hypyt mitä se on aina tehnyt, ihan aina.Takasuoralla Maileri oli lähtenyt kiihyttelemään ihan omia vauhteja ja Riikka oli joutunut vähän himmailemaan ponin meno haluja ettei ennätys mene ihan älyttömiin uusiin lukemiin. Maalisuoran alkaessa Maileri oli sitte hidastellut tosissaan "kun kielletään menemästä niin ei sitten mennä", kun siitä Riikka taas pyysi vauhtia oli timeri näyttänyt taas turhan kovia vauhteja. Ennätyksestä ei siis paljon jääty tähän ekaan starttiin, mikä on tosi positiivinen asia.

Eikä haittaa että ennätys pysyy vielä samana, ei ihan älyttömyyksiin viis vee vielä joudu takamatkojen suhteen täällä lapin sarjoissa.
Kausi alkoi siis juuri parhaalla mahdollisella tavalla ja saatiinkin jäädä heti tauolle, koska corona häiritsee tällä hetkellä vahvasti kaikkien ihmisten arkea. Kaikenlaisia tauteja...

Kuva Jari Piirala

Kuva Jari Piirala

Kuva Jari Piirala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...