24. toukokuuta 2020

Uusi tamma


Meidän porukkaan liittyi torstaina uusi tamma, Kiara. Ostin sen hieman extempore tyylillä "vahingossa", puhelimessa. Ensimmäinen tälläinen ostos ikinä, toivottavasti kannatti. Tamma on kyllä tähän asti hurmannut luonteellaan, se on seurallinen ja kiltti. Reipas mutta ei mikään ilkeän olonen, ruuista kyllä osasi näyttää hapanta naamaa mutta siihen se sitten jäikin.

Maileri teki sille ensin tarhassa selväksi että hän on the boss, jonka jälkeen oltiin mentiin omille heinille. Seuraavana päivänä ne mahtui kuitenkin jo samalle heinäverkolle.


En nyt tähän jaksanu ladata puhelimesta kuvaa pesun jäljiltä, mutta tämän kauhean karvan alla onkin oikeasti ihan hyvä kuntoinen poni. Hieman hoikka, lihasköyhä ja pitkät kaviot, mutta ne on kaikki onneksi korjattavissa olevia asioita.


Kiaralla on startteja takanaan 22: 3 - 0 - 2 vs. 393€ ennätys 2.46,3ly - m3.09,0ly. Suku sillä on tälläisen raviponi harrastajan mielestä vailla vertaa. Isänä maailman nopein poni Golda Apache (enn. 59,3aly-m2.19,8ake - 2.00,8ly - m2.14,7ke) ja emänä aikanaan suomen parhaimmistoon kuulunut Caiza SWE joka on juossut aikanaan myös SE ajan 2.18,5. Caizan ennätykset 2.12,3aly - 2.14,3ly -m2.47,9ly).

Kaavailin tammaa toiseksi siitostammaksi Miran rinnalle, sillä kun on tuota ikää jo. Mutta eihän sitä tiiä jos tälle vielä meno maittaa, mikäli kokeiltaisiin käyä radallakin. Uskon sen olevan ennätystään parempi. Raviaikana ei vain ole meno maittanut kun on käsketty vähän turhan paljon.Ainiin, viralliselta nimeltään hän on siis Coruscate Chiara.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...