4. elokuuta 2020

Mailerin starttailuja


Maileri on startannut tälle kaudelle viisi kertaa ja sillä on nyt takana viisi voittoa. Viikko sitten juostiin oulussa ensimmäinen autolähtö tälle vuodelle. Viime vuonna oli uran ensimmäinen joka ei mennyt ihan putkeen ja sen startin jälkeen poni jäi pitkälle saikulle.

Mulla oli oulun starttiin omat epäilykseni kuinka poni malttaa ravata auton takana. Eihän se oikein malttanu, painekattila kiehu ja poni otti raivolaukat heti alkuun auton takaa jonka jälkeen ravin löytyessä se rupesi sitten kirimään kärjen poneja. Takasuoralla se oli vielä neljäntenä mutta niin se vain pisteli töppöstä toisen eteen ja meni muista ohi. Maalisuora oli kahden taistelua kun Maileri paineisti johdossa olevaa tammaa ja lopulta rutisti siitä ohitse. Hurjan kirin siivittämänä hienoon voittoon ja ensimmäinen autolähtö ennätys kirjattiin lukemiin 2.28,9 !


Eilen startattiin Rovaniemellä ensimmäinen mailin (1600m) matka. Tasoitusajo jossa Maileri oli paalulla kahden muun ponin kanssa. Kovia poneja lähti takaa ajoon takamatkoilta. Lämmityksiin Maileri oli ihan hirveä, se ei ole varmaan koskaan ollu nuin kauhea menemään raivolaukkaa ja ihme hyppyjä ja mitä kaikkea se menikään, muutako ravia. Olin varma ettei se ravaa starttiin ollenkaan.



Poni poika kuitenkin yllätti ja se lähti paalulta hyvin matkaan. Ekan kerran maalisuoralle tultaessa se otti pienet haparoinnit kun kuski katteli taaksepäin, mutta sen jälkeen päästeli vaan ravia menemään. Takasuoralla johto marginaali oli jo 70m seuraaviin takana tulijoihin. Aivan käsittämätön ylivoima voitto, jota ei kyllä yhtään osattu odottaa. Viimeiset 500m se sai tulla aika rauhassa niin ei tarvinnut ennätystä paukutella aivan uusiin lukemiin. Vähän se kuitenkin parani ja nyt ennätys kirjataan 2.34,6.




Viimeistä kertaa maalisuoralle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...