29. kesäkuuta 2015

Koirien kuulumisia


Eilen kuvailin pitkästä aikaa koiruuksia kun käytiin lenkillä. Olis kyllä ollu viisaampaa jättää kamera tälläkin kertaa kotiin, heti kun pysähtyi kuvaamaan oli miljoona pientä ja ei niin pientä inisijää kimpussa. Eipähän tarvinu lenkkeillä yksinään.

Lihkku, Lumo ja Miehta oli ihan touhussa niinkö aina. Nuoremmilla tytöillä oli korvat päässä muutenkin kuin koristeena tosi kivasti, toisin kuin Lumolla. Bikinisankari mummeli oli tasan sitä mieltä että " Ei minun nyt ole kyllä pakko kuunnella, mutta nakin vuoksi saatan hiippailla tykö siinä kohtaa ko yks karjuu nimeä jo naamapunasena. "

Lihkku

Miehta

Miehta ja Lihkku. Mitä lie sieltä löytyy.

Jokin, tosi ihana tuoksu!
Huomaa että vettä on tullut pitkään, joka päivä aivan kauheita määriä. Tien päällekin jää tuollaiset koko tien yli venyvät lammikot. Koskahan se kesä oikeasti alkaa? Tämä aamu on kyllä edeltäjiänsä lämpimämpi. Seiskalta herätessä paisteli aurinko jo suhteellisen korkealta. Hyvä lenkkeily keli jos vaan pysyy poutaisena.


Tyttöjen kans lenkkeilyn jälkeen koukkasin tallin kautta sisälle. Tallissa kävin niitä harjaileen, karvanlähtö on vieläkin aika olennainen asia joka päivä. Tuntuu ettei se lopukkaan vaan lisää lähtee. Tätähän se on, joka kevät sama juttu. Ei passaa turhaa valittaa. Ja hyvähän se on tallissa jotain tehä, ettei jää käyttämättä kun heposet on poissa. :)

Harjailun jälkheen suihkuttelin jokaiseen vähän hevosten ötökkämyrkkyä. Sisällä kaivelin kaapista matolääkkeet ja kaikille ruan sekhan. Tytöt mussutti sapuskansa tyytyväisinä ja jäivät sisälle köllimään kun mie lähin ulos uusinta kierrokselle napaten pojat hihnaan.

Edustavat jätkät...
Kätkä ja Ukko on alkaneet tulla aika hyvin jo toimeen. Edelleenkään en tosin löysää niitä keskenään irti valvomatta, ettei Kätkä keksi mitään kuningasideoita. Tien vierrellä hihnassa pojat kulki tosi nätisti rinnakkain, ei ollut mitään ongelmia missään kohtaa. Kätkä sai olla enempi irti, myös tien vierellä. Se kun toimii tuolla niin kivasti. Korvat on päässä koko ajan ja ne on tällä herralla käytössäkin toimivina.Ukkokin sai hetken korvien testailun jälkeen olla irti. Tai jätin mie sille hihnan perään jotta tarvittaessa saan napattua kiinni. Se kun on välistä tehnyt temppuja jotta korvat katoaa päästä ja painattaa vaan edelle menemään. On se joka kerta takasin tullut ettei kokonaan ole näkyvistä kadonnut. Hyvä son kuitenki varmistella ja hakea varmuutta luokse tuloon. Palkkaa aina kun se itsekin jo kääntyy tykö, eikä vain huudettaessa. Kätkä on tosiaan reenaillut Lauran kanssa agilityä nyt parin kuukauden ajan. Hienosti se on kehittynyt ja tykkää hommasta ko hullu puurosta. Parivaljakon työskentelyä on ihan mahtavaa seurata. Kun homma toimii, niin se toimii. Mahtia. Lauran blogin sivuilla on enemmän tekstiä myös Kätkän epiksien availusta. Ensimmäiset möllit ja kolmanneksi, ei huono! :)


Kätkän terveystarkkeja on muuten tullut tehtyä vähän lisää. Kumpikin pojista kävi verinäytteiden otossa ja ne lähetettiin saksaan Labogen:lle. Testejä tehtiin Prcd-Pra:n ja Pompen taudin osalta. Kätkä sekä Ukko olivat molemmat  Prcd-Pra A ja Pompen terve. Hienot poijjaat.
Ukko kävi jalostustarkastuksessa, minkä mainitsin pikaisesti eräässä postauksessa. Ukkeli vähän ressasi jälleen uutta paikkaa ja sen menoa, mutta käyttäytyi kuitenkin asiallisesti. Tarkastuksen teki Ulkomuototuomari Marja Talvitie. Hän tuntui tykkäävän Ukosta kovinkin, harmitteli vain herran luppakorvia ja pihtiasentoisia takajalkoja. Muuten olisi ollut melko priima poika. Eiköhän näiden kanssa tohdi mennä käymään nyt siellä näyttelyissä, kun vaan antaa talous periksi noihin näyttelymaksuihin. Järkytyin kun olin ilmottamassa Kätkää ja ilmo hinnat olikin hieman pompsahtaneet edelliskerrasta ylöspäin. Joten muutamat lähellä olevat näyttelyt nyt jäi välistä. Kyllä me vielä johonkin mennään silti.

Yleisvaikutelma: Erinomainen koko ja tyyppi
Koko: 50cm
Purenta: Ok
Hampaat: Kaikki hampaat
Kivekset: Ok
Tyyppi: Erinomainen
Mittasuhteet: Erinomaiset
Sukupuolileima: Selvä
Kallo: Hyvä, leveä
Ilme: Hyvä
Kuono: Vahva, erittäin hyvän mallinen
Kirsu: Iso, musta
Otsapenger: Riittävä
Korvat: Luppakorvat, hyvänkokoiset
Silmät: Hyvät, keskiruskeat
Luusto: Keskivahva
Ylälinja: Hieman laskeva
Alalinja: Hyvä
Rintakehä: Hyvä, riittävän tilava
Eturaajat: Todella löysät kyynärpäät sekä hieman löysät ranteet
Eturaajojen kulmaukset: Hyvät
Lanne: Vahva
Lantio: Hieman luisu
Takaraajat: Pihtikinttuiset, kannukset
Takaraajojen kulmaukset: Hieman liian voimakkaat
Liikunta: Kovin ahtaat takaliikkeet ja kapeat, löysät etuliikkeet
Käpälät: Pienet, tiiviit
Häntä: Hieman alaskiinnittynyt, liikkeessä oikein kannettu
Karvapeite: Erinomainen
Väri: Musta vaalein merkein
Yleiskunto: Kovin löysä, muuten hyvä
Luonne: Hieman levoton
Hyväksytty varauksin; Huomioitava takaraajat ja korvat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...