9. helmikuuta 2016

Viimein vuokraaja?


Kaikki tietää jokka on aiemmin seuranneet blogia että olen yrittäny etsiä Taakelle vuokraajaa jo vuoden päivät. Pari kokeilijaa on käynyt, mutta joko hevonen on kuitenkin ollu heän mielestä kamala vaikka se kivaksi kehuttiin, tai sitten ne vain on olleet hyvin säätä pelkääviä ihmisiä.

Nyt on kuitenkin kuin ihmeen kaupalla taidettu saada sään kestävä vuokraaja. Viikon sisällä käynyt jo kahteen kertaan! Mahtavaa, yksi kokelas on vuen meinannut käydä muttei ole näkynyt. Toinen kävi kerran kuussa vissiin kahden kuukauden välillä ja sen jälkeen ei ole näkynyt. Peukut pystyyn että tämä likka olisi oikealla asenteella liikenteessä ja jäisi meille pitempi aikaiseksi kaveriksi. Taakelle tekee niin hyvää kun sitä joku muu minua osaavampi ratsastelisi säännöllisemmin.


Lauran kautta Saara löysi minut facebookissa ja kyseli pääsisikö meille hevostelemaan. Ilman muuta, mie tykkään. Ekan kerran Taake oli sitä mieltä etten taija jaksaa tehä mitään jos ei toinen osaa oikein pyytää. Pikku hiljaa alkoi kuitenkin oikeat napit löytyä. Eilen Saara tuli Laura mukanaan tallille ja Laura läpiratsasti ruunan ensin jonka jälkeen piti Saaralle "tunnin".

Tämä olikin järin näppärä idea ja Saara löysi loputkin oikeat napit Taaken kanssa toimimiseen selästä. Taaken kanssahan on pakko tehä asioita oikein, muuten se ei tee mitään. Ruuna ei anna yhtään mitään ratsastajalle ilmatteeksi. Siinä mielessä hirmu hyvä opetushevonen.Alussa oli pientä kankeutta havaittavissa, mutta loppua kohen alko tulla ratsukolta ihan tosi, tosi hyvää pätkää. Ravissa tahti parani koko ajan ja Taake teki tosissaan töitä. Tosin luulen että niin teki Saarakin. Hällä on ollut jonkun aikaa taukoa hevostelussa joten Lauran rääkki heti alkuun töitä vaativan Taaken kanssa ei ehkä ole maailman helpoin yhdistelmä.Toivottavasti Saara viihtyisi ja pysyisi pitempään porukassa. Ainakin tähän asti meno näyttää hyvältä ja likka tuntuu oikein kivalta kaverilta. Loppuun vielä video pätkää Lauran ja Taaken menosta.Ainiin, Leimu kävi perjantaina ruotsissa Eläinlääkäri Kiropraktikko Anna Semrenin käsittelyssä. Tamma on niin lihasköyhä että ratsastuskieltoa tuli heti kuukauden verran. Maasta käsin viikko kävelyä, seuraavalla viikolla saa alkaa ohjasajamaan, kolmannella viikolla saa jo jumpauttaa väistöjä yms. ohjasajaen ja neljännen viikon jälkeen voidaan alkaa kärryttelemään. 10pv Metacam kuuri saatiin myös. Näillä mennään ja katsotaan miten tamma rupiaa kuntoutuun.

Tanelilla on kontrolli aika Rovaniemen klinikalle parin viikon päästä. Hyvin on ruuna sopeutunut karsina elämään. Kaksi pientä pupua loikkii sillä siellä kaverina kun Maileri on pihalla. Tosin, loikkii ne kaverina siellä yötkin. Mailerin kanssa mussuttavat iltaruuatkin samassa heinäpussukassa kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...