31. tammikuuta 2016

Uusia asioita


Pienen ponin elämässä tapahtuu lähes joka päivä jotain uutta ja jännää, joskus vähemmän jännää. Aurora osti ponilleen turkoosit pintelit yhdellä oulun reissulla ja viikolla päätin että joskos niitä testattaisiin.

Karsinassa pyörittelin pintelit ekaa kertaa jalkaan, Maileri vain seisoskeli kaikessa rauhassa. Ei välittänyt näistä hömpötyksistä tuon taivaallista. Mie ajattelin että kyllä se viimeistään liikkeelle lähtiessä nostelee jalkojaan pinteleitä ihmetellen mutta ei. Pintelit ei saaneet orissa mitään reaktiota aikaan. Oloonsa tyytyväisenä poika käveleskeli löysällä narulla kentälle. Nyt kun on päässyt säännöllisesti liikkumaan (riehumaan) on kaikki ylimääräinen nypläys ja näykkimis yritykset jääneet pois. Mikä on tietenkin hyvä asia, tietää että ylimääräinen energia puretaan muuhun kuin taluttajan hihaan. Ei Maileri ole koskaan ketään purrut, mutta sitä orille tyypillistä nypläämistä se välillä harrasti vähän turhankin useasti.


Tanelin jäädessä karsina lepoon Maileri sai tarhakaverikseen Taaken. Taake viettää päivät varsan kanssa riekkuen. Aluksi ruuna oli sitä mieltä että mene kakara matkoihisi, mutta nyt se innostuu ite leikittään varsaa. Hyvä juttu että ne keskenäänkin painivat.


Tanelilla todettiin tosiaan se pehmytkudos vaurio jota on nyt hoidettu koppilevon lisäksi aamua iltaa kylmäämällä, 4 päivänä Penetrol kaks kertaa päivässä, nyt pietään 4 päivän tauko penetrolin kans ja sitten jatketaan viikon verran kerran päivässä. Ja kylmäystä jatketaan seuraavaan klinikka reissuuna asti. Eläinlääkärin mukaan vaurion pitäisi alkaa paranemaan tässä neljän viikon aikana. Mikäli se lähtee parantumaan, ell mukaan Taneli tulisi kestämään harraste käytön, mutta mikäli ei niin sitten mietitään taas läheneekö se viimeinen matka ruunalla.


Taaken kans olen hömpötelly maastossa ilman satulaa menemään, Prestige tuntuu niin hyvälle itelle, mutta se nyt on sitten kuitenkin juuri sen sentin liian pitkä ja ahdas edestä. Että minua korpeaa tämä satuloitten vaihtaminen. Olis niin paljon helpompaa jos sattuis olemaan rahaa pikkusenkaan enempi, millä vaihella. Tympeää. Pääsis varmaan helpommalla kun vaihtais hevosen... Eipä se auta kuin jatkaa etsintöjä.


Hulmuharja.. ja -parta.


<3Tästä tuli tälläinen "kuvaoksennuspostaus".Hiki tuli pintaan, parempi ottaa lumikylpy samantien.


Jo helpotti.

Joissain kuvissa sitä näyttää jo niin isolle :)


2 kommenttia:

  1. Voi ei miten söpö pikkuponi! :D<3 Fiilaan sua muuten ihan töysin ton satulaongelman kanssa... hyvää satulaa on helkutin vaikea löytää, ja sitten kun se hyvä löytyy, huomataan hetken päästä että ei olekkaan enää hyvä. Tuskaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, koko ajan saapi ettiä =D Helpompi ois jos ois useampi tonttu tilillä millä leikkiä ;)

      Poista

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...