22. elokuuta 2016

Kuulumisia kaikkien osalta


 Viikonloppuna testailtiin hevosia ja kenttää. Perjantaina kenttä oli melko pehmeän oloinen viimisille hevosille kun siellä oli kaikki tämän pitäjän hevoset liikuteltu. Ainakin käyttöä on!

Lauantaina juoksutettiin vielä maasta kiropraktikon ohjeiden mukaan Puttea ja Taake pääsi saikulta liikkellee kevyesti ilman satulaa. Taake on kyllä kiva kun se niin tykkää tehdä töitä ja on aina mielellään hommissa mukana. Se yrittää aina parhaansa ja tekee mitä pyydetään. Tällä kertaa pikku Laura pääsi Taaken selkään. L on ratsastanut Taakella kentällä viimeksi vissiin viime syksynä. Maastossa on tässä välillä käynyt kerran pari. Niinkin pitkäksi tauoksi Laura muisti hyvin miten Taake toimii ja pari valjakko passasi hyvin yksiin.


Tuimaepelikin pääsi kentän pitoa testaamaan rallituksien merkeissä. Miralla hömpöteltiin ilman satulaa ja vaadittiin vähän töitäkin muorista. Heinämahan pienennys on siis alkanut. Tuimalla oli hauskaa rallittaa ja sitähän se kyllä teki, oikein sydämensä kyllyydestä.
Ravi tältäkin varsalta käy. Tuima on nyt jälleen julkisessa myynnissä. "Varmana" pidetty koti peruikin, tosin heidän yllätävä elämänmuutos oli aivan pätevä syy perua osto. Ja rehellisesti sanottuna mieluummin etsin heti kodin jossa ei tarvii pelätä tulevaa, joutuuko kohta taas myyntiin vaiko ei. Siellä olisi ehkä tulevassa jouduttu hieman arvuuttelemaan, joten kaikin puolin parempi näin. Nyt etsiskellään rauhassa tälle muhkealle poijjaalle sen ansaitsema oma koti, jostain, läheltä tai kaukaa. Missä olisi kaviokas kavereita. Vallan mainio tulevaisuuden monitoimi poni niin käyttöön kuin näyttöönkin. 
Putte ratsastettiin eilen meillä ensimmäisen kerran. Tämä kolmas liikutuspäivä kuului nyt myös tähän kiropraktikon ohjeistukseen ja nyt on Putte ansaitulla 'syyslomalla' jonka aikana se saa nyt kaikessa rauhassa olla ja tutustella pihattoon, talliin ja kavereihin. Hyvin se on tuntunut kotiutuneen, ei ole ollut isompia ongelmia. Ensimmäisenä iltana ei maistunut rehut mutta nyt on maistunut kyllä joka päivä. Tallissa se vielä vähän höseltää käytävällä, on hieman rauhaton, mutta eiköhän sielläkin asetu nyt kun saa rauhassa käydä harjattavana vaan ja mennä takaisin pihattoon. Ratsasteluja jatketaan taas, kunhan se on jonkun aikaa saanut oleskella aivan rauhassa. Ratsastuskoulun käytöstä pois jäämisen jälkeen on hyvä saada rauhoittua kaikesta hösellyksestä ja kiireestä. Meillä mennään kuitenkin ihan kiireettöminä eteenpäin ja otetaan iisisti. Kuten kuvista näkyy Laura kävi ensimmäisenä kokeilemassa uutta kaveria. Ja minkä myös huomaa kuvista, on vaatetus taas kaiken A ja O. Hih, Laura tuli siis suoraan agility kisoista pyörähtämään tässä sen verran että kävi ottaan tuntumaa ruunaan ja huuteli hetken Auroralle. Tässäpä tämän hetken kuulumisia, näillä mennään hetkellisesti taas eteenpäin. 

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi, en ehkä kestä, miten suloinen lammasturkki tuo Tuima on <3 Hauska kun näyttää niin suurelta yksittäiskuvissa ja tuossa ryhmäpotretissa oikein hämmästyy, että noin pienikö se sitten onkin :D
    Kylläpä näyttää kiltiltä ja symppikseltä tuo Putte, innolla odotan tulevia postauksia, että millainen hevonen sieltä kuoriutuu, kun kunnolla kotiutuu :)

    VastaaPoista

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...