1. syyskuuta 2016

Maileri on tullut kotiin

Tukka hyvin, kaikki hyvin?

Tosiaan, sunnuntaina jo haettiin, onhan se kerinnyt olla kotosalla jo puoli viikkoa. En vain ole kerinnyt päivittämään tänne asti vaikka olen aikonu, liian monta kiireistä päivää takana. Kuinka paljon voi ponivarsa muuttua kesän aikana? 
Paljon.

Hauskinta oli kun naapurin tyttö näki ponin persuksen pihalla narussa ja kysyi varovasti "Onko tuo Maileri?" Vastasin sen olevan niin syvä ihastunut huokaus "Onpa siitä tullut iso, Miska on niiin paljon pienempi jo!"


Kaviot vuollaan huomenna jonka jälkeen päästään orin kanssa liikkumaan enempi, lenkkeileen pitkin tietä. Nyt on vain palailtu kesäleiriltä rauhassa. Minun pitää tänään koittaa ottaa pojasta uudet mitat, lähinnä mitä korkeus kasvu sanoo tällä hetkellä. 

Rapapallona Tanelin luokse pompin...


Sama pieni mamman mussu se on edelleen silti. Joka välissä se hörisee tarhasta, aivankun se ei olisi sieltä poissa ollutkaan. Sehän höristeli ennen laitumelle lähtöäkin. Kiltisti edelleen seisoo käytävällä eikä esitä mitään pöljyyksiä, ison orin vinkeitä. Tanelin ja Puten kanssa tarhatessa se alistuu isommilleen kiltisti ja tekee samaa kuin Mira. Jos isommat ottaa raparallia katoaa pienempi kaveri alta pois puiden suojaan. Välillä saattaa käyä juoksenteleen innosta mukana mutta muuten pysyttelee "piilossa".
Eilen meidän hevoskatras "kasvoi" yhdellä ruunalla. Tämä ruuna tulee paikkaamaan Tanelin koloa meidän paikassa. Tanelin lähtölaskenta on siis alkanut. Kintereen kalkkeuma ei vain anna kintereen olla oireettomana. Lepo tekisi kintereelle hyvää mutta saman jalan polvi ja Tampulan pää ottaa levosta itseensä. Omistaja on tullut siihen päätökseen että Taneli lähtee viimeiselle matkalleen ja me kunnioitetaan sitä päätöstä. Onhan se hevosen parhaaksi ajateltuna.

Ruuna Paavo on siis liittynyt joukkoomme opettelemaan harrastehevosen elämää.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...