23. kesäkuuta 2019

Kesä raveja kohti


Auroran ja Mailerin kolmas yhteinen startti oli Torniossa 8.6. Sieltä oli kotiin tuomisina hyväksytty juoksu ja kakkos sija ajalla 2.46,7. Lähes sama aika kuin mitä menivät Rovaniemellä.


Mailerille laiteltiin koko laput starttiin kun niillä kerittiin hetki reenata kotona ja todettiin pöljäily laukkojen jäävän vähemmälle kun ei näe kaverin tulevan takaa. Tämä tosin aiheutti myös sen ettei aivan yhtä hyvin vastannut kaverille kuin aiemmin mutta laukat pysyi kurissa. Kaverin mennessä ohi Maileri lähti kuitenkin ottamaan sitä kiinni, eikä vain hypellyt laukalle.Nyt kuitenkin haetaan hyväksyttyjä juoksuja alle, katsotaan josko laput voi jossain vaiheessa jättää pois kun saa rutiinia. Vauhdithan kovenee koko ajan näissä sarjoissa.


Tornio 8.6.19 Kuva Jari Piirala

Tornio 8.6.19 Kuva Jari Piirala 


Ravien välissä on keritty painia pikku veljenkin kanssa niin tarhassa kuin kentälläkin. Aatullekin on ruvennut kasvamaan hieno kiiltävä kesä karva kauhean turrukan alta. Vielä on jonkin verran vaaleaa vauvavillaa kyljillä, mutta kivasti on saatu sitä irti.

Näissä kuvissa Aatu on 1 v 2 kk.


Ainiin en ole täällä blogin puolella muistanut kertakaan että Taake lähti tosiaan toukokuussa ylläpitoon Kalajoelle Tuomiston Hevostilalle.

Tämä sen vuoksi koska mulla on ollut itsellä todella huonosti aikaa sille, liikutuksien ym kanssa eikä ole kivaa pitää toista vaan pihan koristeena. Nyt se on päässyt Katjan luona säännölliseen liikutukseen niin tuntien teossa kuin Vaellus hommissakin.

Olen niin iloinen että Taake löysi paikkansa juuri sieltä. Se ei ole kovin kaukana ja niillä natsaa tosi hyvin Katjan kanssa hommat yksiin.


Torniossa ravattiin 16.6.19 Poni ohjastajien Nordic Cup ensimmäinen osalähtö. Tästä Lähdöstä tiedettiin jo etukäteen tulevan tosi kova joten kyseltiin haluaisiko Riikka hypätä pitkästä aikaa Mailerin kärryille. Vastaushan oli myöntävä joten tällä valjakolla mentiin.
Maileri lähti 80 metrin takamatkalta liikkeelle. Kuski kertoi sen avanneen ihan hyvää vauhtia ja lähti paalu ponien takaa ajoon muiden takamatkalaisten kanssa.Takasuoralle mentäessä Maileri otti pikku laukan jonka jälkeen se laittoi sellaisen kiri vaihteen päälle ettei ole moista radalla vielä näyttänytkään. Kotona on kyllä tiedetty mihin Jätkä kykenee mutta nyt se väläytteli radalla ekaa kertaa näitä vauhteja muillekin.

Kirivaihde päällä se liiteli helposti muista poneista ohi ja otti reilun etumatkan keulilla. Siellä sai sitten rauhassa päästellä maaliin asti ja vielä maalisuoralle himmaili vähän vauhtiaan.


Maali linjan jälkeen heti tuli pieni laukka, onneksi ei maalissa vaan sen jälkeen. Riikka ei ollut uskaltanut tuulettaa ennen maalia. Tälle kun ei enään paljon löysiä ohjia anneta tai laukka kyllä tulee kun tuki katoaa.Voitto siis napsahti hienolla tyylillä ja ennätyskin parani lukemiin 2.41,7.

Kotiin tuomisina oli hieno uusi loimi ja ruusuke. Sekä pari ilosta typyä, tausta joukoista puhumattakaan.


Voittaja kuva tietenkin viimeiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...