7. heinäkuuta 2014

Hevosten vaihtoviikot


Otsikon mukaisesti ruunulit lähti vaihtoon. Tai lähinnä Taake lähti "cityyn" ratsun oppeja hakemaan muualta kotona vallitsevan lomamoodin takia.
Ei sen periaatteessa olis tarvinnu kyllä mihkään lähteä, muttakun tuli niin hyvä tarjous kaverilta, että piti tämä tilaisuus käyttää hyväksi.
 Anttihan meillä on niin kivassa kunnossa ettei sen tarttenu lähteä opiskelheen mithään :)

Taake ennen lähtöä.
 Taake siis lähti perjantaina Tornioon reissailemaan ja sen tilalle meille tuli 4v puoliveriruuna Jönssi viettämään "maastolomaterapiaa" kenttähommista.
Jönssillä oli kotosalla alkanu tökkimään kentällä työskentelyt ja oli alkanu oikein laiskottelemaan. Niin sen omistaja kyseli multa kiinnostaisko tämmönen "hevosen vaihto" vähäksi aikaa, Jönssi pääsisi maastoilemaan ja hän voisi ottaa multa jomman kumman ruunan ratsutukseen siksi aikaa.

Jönssi 4v.
Pablo ja Jönssi
Antti puistelee päätä; "kakarat".
Antti ja Jönssi. On se hitusen isompi ;)
 Antti viettää oikeaa hevosen elämää. Kävin lauantaina sen kanssa reippaamman pätkän maastossa, vaikka tarkotus oli mennä ihan rauhallinen vain. Jotenki meillä on vissiin yhteisenä ajatuksena aina se "tuulettuminen". Kummanki päästä pölyt pois. Ei tarttenu papan ko kerran kysästä joko mennään, niin lupahan sieltä selästä irtos heti.. :D
Lenkin jälkeen pesu ja tarhaan rentoutuun.





Sunnuntaina Laura tuli pitämään tuntia minun pikkusiskolle Auroralle.
Aurora on ratsastanu Antilla vain käyntiä pitkin ohjin joskus vuonna kivi ja kirves. Neiti on pelännyt vähän mennä papalla kun se on niin mahottoman reipas.
Lauran opastuksella Aukku kuitenki uskaltautu Antin selkään ja ei voi muuta sanoa ko että Wau. 11vuotias tyär ratsuilee ruunaa paremmin ko omistaja ite (tosin siihen ei paljon vaadita ;)). Oli tosi hienoa menoa kattoa nuita kahta. Tekemässä töitä. <3




 Auroran hyvien lämmittelyjen jälkeen Lauraki kävi Antsan selässä vielä, kyllä se vaan hienosti kulkee. Ehkä ne vielä tunkee johonki kisoihin niinkö on uhkaillu, tälle kesälle ;)


En ikinä kyllästy kattomaan tuota paria!

Ponillekin kuului hyvää, astumiset on onnistuneet hyvin, silmä on parantunut ja kiimakin on mennyt ohi. Nyt oli siis oikea kiima joten saadaan jännittää ja pidellä peukkuja reilu pari viikkoa Ultraukseen asti vähintään!

1 kommentti:

Mailerin kauden avaus

Maileri pääsi viimein avaamaan kautensa ja millä tyylillä. Mailin matkalla hitaasti kiihyttäen maaliin toisena nipistäen sekunnin ennätykses...